• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt Milletvekili ve DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan'dan İmamoğlu Açıklaması

Siirt Milletvekili ve DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan'dan İmamoğlu Açıklaması

Siirt Milletvekili ve DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına yönelik sert tepki gösterdi.

Bakırhan, bu kararın siyasi saiklerle alındığını belirterek, “İmamoğlu’nun uydurma gerekçelerle tutuklanmasını en güçlü şekilde reddediyoruz” dedi.

Bakırhan, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve arkadaşlarının tutuklanmasının milyonlarca yurttaşın iradesine yapılan bir müdahale olduğunu vurguladı. Açıklamasında, “Türkiye’de günlerdir gerilimi artıran ve toplumu huzursuzluğa sürükleyen bu anlayış, ülkenin iç barışına en büyük zararı vermeye devam ediyor. 16 milyon İstanbullunun iradesine yapılan bu darbe, siyasi, ekonomik ve toplumsal gerilimleri daha da derinleştirmiştir” ifadelerini kullandı.

Bakırhan, yargının siyasi bir müdahale aracına dönüştürülmesini ve İstanbul halkının seçme-seçilme hakkının hiçe sayılmasını kabul edilemez olarak nitelendirerek, bu hukuksuzluğu en güçlü şekilde kınadığını belirtti. Hızlı bir şekilde bu yanlıştan dönülmesi çağrısında bulunan Bakırhan, “Hakkâri’den İstanbul’a uzanan irade gasplarına karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme

Artı Siirt Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!