• Haberler
  • Siirt Haber
  • Türkiye'nin Gündemine Oturan Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapacak Kanun Teklifi İçin Siirt Milletvekilleri Oylarını Ne Yönde Kullandı?

Türkiye'nin Gündemine Oturan Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapacak Kanun Teklifi İçin Siirt Milletvekilleri Oylarını Ne Yönde Kullandı?

Türkiye Büyük Millet Meclisinde, 17 maddelik 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' oylanarak kabul edildi ve yasalaştı. Peki Siirt Milletvekilleri Mervan Gül, Tuncer Bakırhan ve Sabahat Erdoğan Sarıtaş oylarını ne yönde kullandı? Detaylar haberimizde...

Sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeler içeren ve kamuoyunda tepkilere neden olan 17 maddelik "Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" sabaha karşı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Meclis, oylama sonrası 1 Ekim'e kadar tatile girdi.

Teklifin 5. maddesi, sokak köpeklerinin öldürülmesinin yolunu açıyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yürütmeyi durdurma talebiyle yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini söyledi.

Siirt Milletvekilleri Oylarını Ne Yönde Kullandı?

Mecliste 30 Temmuz Salı günü, sabaha karşı oylanarak kabul edilen 17 maddelik "Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" için Siirt Milletvekilleri oylarını ne yönde kullandı?

Milletvekillerinin yaptıkları paylaşımları inceleyerek yaptığımız çıkarımlara göre sanuçlar şu şekilde;

DEM Parti Siirt Milletvekili ve DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın oylamaya katılmadığı ve dolayısıyla oy kullanmadığı öğrenildi. DEM Parti'nin bir diğer Siirt Milletvekili olan Sabahat Erdoğan Sarıtaş'ın ise sosyal medya platformu X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımdan, yasanın kanunlaşmaması için ret oyu kullandığını anlaşılıyor.

Sabahat Erdoğan Sarıtaş'ın yaptığı paylaşım;

Siirt Milletvekilleri Oylarını Ne Yönde Kullandı?

AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül'ün ise yaptığı paylaşımda açıkça yasayı onayladığı ifadesi yer almasa da kullandığı ifade ve AK Parti'nin yasa teklifinin kabul edilmesi yönündeki tutumlarını da birarada düşünürsek Gül'ün yasayı onayladığı sonucunu çıkarıyoruz.

İşte AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül'ün sosyal medya platformu X hesabı üzerinden yaptığı paylaşım;

Siirt Milletvekilleri Oylarını Ne Yönde Kullandı?

SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

17 maddelik "Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"n mecliste onaylanması ve yürürlüğe girmesi konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

ARTI SİİRT
Yorumlar 2
Misafir 01 Ağustos 2024 12:30

DÜŞÜNÜN...sokak kopekleri yüzünden çocuklar,yaşlılar ölüyor,sakat kalıyor.Trafik kazaları ölüyor.Salgin hastalıklar yayılıyor.Insanlar sokağa çıkamıyor.. İNSANLAR zarar görürken hatta ölürken tepki vermeyenler sokak köpekleri toplanacak diye ayağa kalktı...yazıklar olsun sizin insanlığınıza..SOKAK KOPEKLERi DERHAL TOPLANSİN..artık bıktık...

Garip 31 Temmuz 2024 12:06

Bu kanun geç bile kaldı.10 yıl önce çıkması lazım.

Bakmadan Geçme