• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt Milletvekillerinin Üstüne Düşmesi Gereken Projeyi Şırnak Milletvekili Takip Ediyor!

Siirt Milletvekillerinin Üstüne Düşmesi Gereken Projeyi Şırnak Milletvekili Takip Ediyor!

Şırnak-Siirt-Van yolu çalışmalarının durdurulması gündeme gelmesi ile Şırnak milletvekili Arslan Tatar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile görüşerek gelişmelere ilişkin son detayları paylaştı.

2013 yılında yapım çalışmaları başlayan ve zaman zaman gündeme gelen Şırnak-Van Karayolu son günlerde çalışmaların tamamen durması ve karayolu inşaatında çalışan işçilerin işten çıkarılması ile bölge illerinde ana gündem konusu oldu.

Bölge halkının, günlerdir gündemde tuttuğu konuya ilişkin Ankara’dan beklenen açıklama milletvekili Tatar’dan geldi.

Siirt Milletvekillerinin Üstüne Düşmesi Gereken Projeyi Şırnak Milletvekili Takip Ediyor!

Bakan Uraloğlu ile görüşen milletvekili Tatar, Şırnak-Siirt-Van yoluna ilişkin şu detayları paylaştı,

“Şırnak-Van yolunun Şırnak-Pervari ayrım arası 45,6 km’lik kesimin tamamlanması için 21.08.2024 tarihinde ihalesi yapılacaktır.

İhale kapsamında, 15 km uzunluğunda 12 adet tek tüp tünel yer almaktadır. Tünellerin 9 adedi Şırnak ili ve 3 adedi de Siirt ili sınırlarında kalmaktadır.

Şırnak-Siirt-Bitlis-Van illerinden geçen mevcut Şırnak-Van güzergahı 351 km uzunluğundadır. Bu proje ile Şırnak -Van arası 185 km’ ye düşecek 166 km kısalma sağlanacaktır.

Ayrıca; yolun fiziki ve geometrik standartlarının yükseltilmesi ile, trafik can ve mal güvenliği sağlanacak daha konforlu bir sürüş sağlanacaktır. Şırnak-(Pervari-Narlı)Ayrımı Yolu Projesinin tamamlanması durumunda; zamandan 396 milyon TL, akaryakıttan 1 Milyar 173 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 1 Milyar 569 milyon TL tasarruf sağlanacak; egzoz emisyon salınımı yıllık 139.405 ton azaltılacaktır.”

Bakmadan Geçme