Siirt Sempozyumunda Deprem Uyarısı: Uzman Doğu Anadolu Fay Hattı'nın Riskini Vurguladı

Siirt Sempozyumunda Deprem Uyarısı: Uzman Do... Japon uzman Yoshinori Moriwaki, Siirt'te düzenlenen 'Siirt Uluslararası Yeni Nesil Gençlik Söyleşileri ve Deprem Sempozyumu'nda Doğu Anadolu Fay Hattı'nın riskini vurguladı. Depremde yapı denetimi önemine değinerek, 'Deprem öldürmez, bina öldürür.' dedi. Siirt Valisi plaket takdim etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Japon uzman Yoshinori Moriwaki, Siirt'te düzenlenen "Siirt Uluslararası Yeni Nesil Gençlik Söyleşileri ve Deprem Sempozyumu"nda kritik uyarılarda bulundu. Doğu Anadolu Fay Hattı'nın risklerini vurgulayarak, yapı denetimi ve deprem tatbikatlarının önemini vurguladı. Siirt Valisi, katılımcılara plaket takdim etti.

Japon uzman Yoshinori Moriwaki, Siirt'te düzenlenen "Siirt Uluslararası Yeni Nesil Gençlik Söyleşileri ve Deprem Sempozyumu"na katıldı. Kaza sonucu koltuk değnekleriyle sempozyuma iştirak eden Moriwaki, Türkiye ve dünya genelindeki depremler hakkında bilgi verdi.

Moriwaki, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın ilerisinde bir deprem riski olduğunu belirterek, "Bingöl, Karlıova, Muş, Bitlis gibi bölgelerde" uyarıda bulundu.

Siirt'in birinci derece deprem bölgesinde bulunmasına rağmen henüz 7'den büyük bir depremin yaşanmadığını ifade eden Moriwaki, bundan sonra da büyük bir deprem beklentisinin olmadığını dile getirdi.

"Deprem öldürmez, bina öldürür." diyen ünlü "Deprem Dede" Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın sözlerine katılan Moriwaki, yapı denetim sistemi hakkında da bilgi verdi. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde, bu sistemi geçen binaların hasar gördüğünü ancak çökmediğini gözlemlediklerini paylaştı.

"Yapıları doğru şekilde yaparsak çökmeyecekler." diyen Moriwaki, ülkedeki yapı stokunun büyük bir kısmının izinsiz olduğunu belirtti ve denetimlerin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, deprem tatbikatlarının ve yaşam üçgeninin önemine değindi.

Sempozyuma, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile arama kurtarma ekipleri ve öğrenciler de katıldı.

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, Japon uzman ve sempozyuma katkı sunanlara plaket takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN