Siirt'te 100 Urfa'da 40 TL! Diyarbakır'da Fiyat Ne Olacak?

Siirt'te ve Şanlıurfa'da Belediye tarafından açılan ve vatandaşların uygun fiyatlı yemek yiyebilecekleri Kent Lokantalarında fiyat farkı dikkat çekti. 4 çeşit yemeğin bulunduğu menü için Şanlıurfa'da 40 ₺, Siirt'te 100 ₺ fiyat belirlendi.

Siirt ve Şanlıurfa belediyeleri tarafından hayata geçirilen 'Kent Lokantaları' geçtiğimiz günlerde hizmet vermeye başladı. Her iki şehirde de lokantalara ilgi bir hayli fazla ancak aynı menü için istenen fiyat ve oluşan fiyat farkı dikkat çekiyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe müzeler bölgesindeki Hamarat Eller tesislerinde dört çeşit yemeği 40 liradan sunuyor. Öte yandan, Siirt Belediyesi’nin Kent Lokantası'nda dört çeşit yemek 100 liradan satışa sunuluyor. Şanlıurfa'daki menü, Siirt’tekinden yaklaşık iki kat daha ucuz. Bu belirgin fiyat farkı, iki şehir arasındaki yemek maliyetlerini büyük bir şekilde gözler önüne seriyor ve vatandaşların bu konuda nasıl bir karşılık vereceği merak ediliyor.

Diyarbakır Ne Fiyat Verecek?

Diyarbakır’da da benzer bir uygulamanın hayata geçirilmesi talebi, Bağlar Belediyesi tarafından yapılan halk buluşmasında gündeme geldi. Diyarbakırlılar, uygun fiyatlı yemek seçeneklerinin şehre kazandırılmasını istiyor. Şu an gözler, Diyarbakır’ın yemek fiyatları konusundaki kararına çevrildi. Bakalım, Diyarbakır'da fiyatlar nasıl şekillenecek ve bu farklar ne zaman kapanacak?

Yorumlar 4
Siirt 21 Temmuz 2024 10:35

Artı Siirt algı yapma .yapılan böyle güzel bir uygulamayı bilinç altından kotuluyosun .akp kalemşörlügü sana bişey kazandırmaz Yahya kara

İdris 20 Temmuz 2024 22:05

Sebze ve et fiyatları kurban bayramından bu yana epeyce düştü. Toplu alımlarda patates 10 lira, soğan 10 lira, domates 10 lira, kabak 5 lira, taze fasülye 20 lira, et 300-330 lira arası. Bu fiyatlar ışığında Kent Lokantalarında 4 çeşit yemek fiyatı 50 lirayı geçmemesi lazım. Keçiören Parkının arkasındaki Panaroma otel de 4 çeşit yemek ile açık büfe yeşillikler ve içecekler 69 lira. Orası ticari bir mekan ve mezelerle birlikte en az 10 çeşit açık büfesi 69 lira. Bu bilgiler ışığında Kent Lokantası çok pahalı. Acilen 50 lira altına çekilmelidir fiyatlar.

Emre Fırat 20 Temmuz 2024 15:44

Eğer halka hizmet vermekse ismi 100 TL yüksek fiyat kesinlikle . Siirt ilinde çok fazla yoksul aile var belediye bunu göz önünde bulundurmalı

İdris 19 Temmuz 2024 20:35

Şanlıurfanınki normal. Siirtinki bence pahalı. Karkas et fiyatları 450 liralardan 320 liralara geldi ama lokanta fiyatları düşmedi. Karkas et kilogramı 450 liraya çıkınca büryan porsiyonu 180 liraya çıkarıldı. Et fiyatları 0civarında düşmesine rağmen lokantalar fiyatlarını geri çekmediler. Bence acilen devlet kurumları olaya el atmalı ve büryan fiyatları 120 lira civarına çekilmeli. Çok büyük vurgun var. Keza kebap fiyatları da 100 lira civarına indirilmeli. Kent lokantası yemek fiyatlarının da olması gereken gerçek fiyatı 50 lirayı geçmemeli.

Bakmadan Geçme