Siirt'te 15 Temmuz Etkinlik Programı Açıklandı

Türkiye genelinde olduğu gibi Siirt'te de kutlanacak olan '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri Programı açıklandı.

Valilikçe düzenlenen programa göre:

*12/07/2024 Cuma günü saat 12:00’de Hacı Fethi Serin Camiinde Şehit ve Gazilerimizin ruhlarına ithaf edilmek üzere Mevlid-i Şerif okutulacak.

*15/07/2024 pazartesi günü saat 11:00’de Garnizon Komutanlığı Şehitliği ziyaret edilecek, Kur’an-ı Kerim okunacak ve aziz şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakılacak.

*Yine 15/07/2024 pazartesi günü saat 16:00’da Vali Dr. Kemal Kızılkaya tarafından 15 Temmuz gazisi Hasan Akyıldız ve ailesi ziyaret edilecek.

*Aynı gün saat 20:45’te Güres Caddesinde (Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü) düzenlenecek. Siirt Üniversitesi Merkez Kampüsü önünden başlatılacak yürüyüş mehter takımı eşliğinde ve kortej halinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar devam edecek.

*Yine aynı gün Demokrasi Meydanında sergilenecek olan “15 Temmuz” temalı Resim ve Fotoğraf Sergisi gezilecek, akabinde anı defteri imzalanacak.

*15 Temmuz günü gecesi yine Demokrasi Meydanında saat 21:45’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlatılacak etkinlikler, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla devam edecek. (15 Temmuz Günü Siirt’te yaşananlar) ile ilgili belgesel izletilecek. Vali Dr. Kemal Kızılkaya ile protokol üyeleri tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması naklen verilecek.

Program, İl Milli Eğitim Müdürülğünce hazırlanan Şiir Dinletisi, Mehteran Konseri, 15 Temmuz Korosu Marş ve Türkü dinletisi, 15 Temmuz ile ilgili klip ve marşların izlenmesi ve selaların okunmasıyla devam edecek.

Program, etkinliklere katılanlara çorba ikramıyla son bulacak.

Etkinliklerde TÜRK BAYRAĞI dışında hiçbir amblem ve simgenin kullanılmasına izin verilmeyecek.

 

 

Bakmadan Geçme