• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt'te 3 Bin Kişiye İş İmkanı Sağlayacağı İddia Edilen Fabrika Ne Durumda?

Siirt'te 3 Bin Kişiye İş İmkanı Sağlayacağı İddia Edilen Fabrika Ne Durumda?

Siirtlilere 3 bin kişilik istihdam sözü ile açılan milyon dolarlık fabrika neden çürümeye bırakıldı!

Siirt'te 2021 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilen, 102 milyon dolarlık Türkiye'nin ilk cevherden çinko izabe tesisi, halen kapalı durumda. Lineer Metal A.Ş. tarafından Siirt Organize Sanayi Bölgesi'nde Türk-Katar ortaklığıyla kurulan bu tesisin, Türkiye'nin çinko ihtiyacının yüzde 40'ını karşılaması ve 3 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyordu.

Ancak, tesisin kurulduğu günden bu yana çeşitli nedenlerle üretime ara verilmiş durumda ve tesisin geleceği hakkında belirsizlik sürüyor. Siirtlilere her seçim döneminde vaat edilen bu tesisin kapalı kalması, kamuoyunda soru işaretlerine neden oluyor.

Milyon dolarlar harcanarak inşa edilen tesisin kaderi ne olacak? 3 bin kişiye iş imkanı sağlaması beklenen bu tesisin kapısına neden kilit vuruldu? Siirtli siyasiler bu tesisin yeniden açılması için neler yapıyor?

Halkın merak ettiği bu dev tesisle ilgili olarak, bizler halk adına yetkililerden ve Siirtli bürokratlardan cevap bekliyoruz.

Yorumlar 3
Yetkin gözcü 18 Ağustos 2024 19:34

Siirt'te burokratmi var vekilmi var belediyemi var bence Siirt'te hiç bir şey yok

Dr.A.Mustafa Yılmaz 18 Ağustos 2024 16:08

Tehlikenin Farkında mısınız? Başıboş sokak köpeklerinin sayısı GEOMETRİK hızla artmaktadır.ACILEN HEPSİ toplanmaz ise çok kısa bir süre sonra daha çok köpek ve sonuç olarak daha çok insan ölümü,köpek saldirisi, salgin hastalik ve trafik kazası olacak.Bu yüzden Başıboş köpeklerin hepsi beklenmeden hemen toplanmali.tehlike çok hızlı artıyor.

Zeki 18 Ağustos 2024 14:42

Kapali olmasinin sebebini bu ili yonetenlere sorun destek olacaklarina kostek oluyorlar

Bakmadan Geçme