• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt'te Açılan İş Yerinde Sadece Kadınlar Çalışacak: Tomurcuk Kadın Girişimi Oto ve Halı Yıkama İşletmesi Açıldı

Siirt'te Açılan İş Yerinde Sadece Kadınlar Çalışacak: Tomurcuk Kadın Girişimi Oto ve Halı Yıkama İşletmesi Açıldı

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, kadınlardan oluşan Tomurcuk Kadın Girişimi Kooperatifi'nin açtığı Oto ve Halı Yıkama İşletmesi'nin açılışında kadınların ekonomiye katkısına vurgu yaparak, kadın girişimcilere her zaman destek olacaklarını belirtti.

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ve eşi Nurten Kızılkaya, Ticaret Bakanlığı'nın desteklediği "Tomurcuk Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi" tarafından açılan Oto ve Halı Yıkama işletmesinin açılışına katıldı. İşletme, yüzde 90’ı kadınlardan oluşan kooperatiflere verilen %75 hibe desteği ile faaliyete geçirildi.

Kadınların Ekonomiye Katkısı Vurgulandı

Vali Kızılkaya, açılış töreninde Tomurcuk Kooperatifi Başkanı Narın Oğuz Yardım ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek işletmeyi yerinde inceledi. Kadın girişimciliğinin önemine vurgu yapan Kızılkaya, "Kadınlarımızın ekonomiye katılımını artıran her adım çok önemlidir. Bu değerli projede emeği geçen tüm girişimcileri tebrik ediyorum" dedi.

Kadın Girişimcilere Destek Mesajı

Siirt'te Açılan İş Yerinde Sadece Kadınlar Çalışacak: Tomurcuk Kadın Girişimi Oto ve Halı Yıkama İşletmesi Açıldı

İşletme sahiplerine hayırlı ve bereketli kazançlar dileyen Vali Kızılkaya, kadın girişimcilerin ekonomiye katkı sağlaması için her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti. Siirt Valiliği, şehirde kadınların ekonomik hayata daha güçlü bir şekilde katılmalarını sağlamak adına bu tür projeleri desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Şehirdeki kadın girişimciliğini güçlendiren bu yeni işletmenin, Siirt’e hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

Bakmadan Geçme