Siirt'te Av Sezonu 31 Ağustos'ta Başlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024-2025 av sezonunun başlama tarihlerini açıkladı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde av sezonu 31 Ağustos'ta açılacak ve avcılar, bıldırcın, üveyik, çakal gibi türlerle av sezonuna merhaba diyecek. Avcılık belgelerini alan avcılar, belirli günlerde avlanabilecekler.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024-2025 av sezonunun başlangıç tarihlerini duyurdu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi için av sezonu 31 Ağustos'ta başlayacak. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Merkez Av Komisyonu, kara avcılığıyla ilgili avlanma usul ve esaslarını belirledi. Bu doğrultuda, Ege Bölgesi'nde (Manisa, İzmir, Aydın, Uşak, Muğla, Balıkesir, Çanakkale) ve Marmara Bölgesi'nde (İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik, Yalova, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) av sezonu 10 Ağustos'ta açılacak. Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde ise 24 Ağustos'ta sezon açılıyor.

Özellikle Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde av meraklıları için önemli olan 31 Ağustos tarihi, bu bölgelerdeki avcılık faaliyetlerinin başlaması açısından dikkat çekiyor. Sezon, bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avıyla başlayacak.

Açıklamada, avlanmanın çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) yapılabileceği belirtilirken, yaban domuzu ve bazı kuş türleri için avın ilave olarak salı günleri de serbest olacağı ifade edildi. Avcıların avlanma hakkı elde edebilmeleri için avcılık belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini ödemeleri gerekiyor. Avcılar, gerekli izinleri Avlak Yönetim Bilgi Sistemi'nden (AVBİS), Avcı Avlakta mobil uygulamasından (AVA) ve 0850 888 06 06 numaralı çağrı merkezinden alarak genel ve devlet avlaklarda avlanabilecekler.

Bakmadan Geçme