Siirt'te Başıboş Köpekler Korku Salıyor! Vatandaşlar Tedirgin...

Siirt'te özellikle akşam saatlerinde toplu halde gezen başıboş köpekler, vatandaşlar arasında korku ve endişeye neden oluyor.

Kentin birçok noktasında toplu halde gezen köpekler korkuya neden oluyor. Bu durum, şehirde yaşayan insanların güvenliğini tehlikeye atmakla kalmayıp, günlük yaşamlarını da olumsuz etkiliyor.

Vatandaşlar Tedirgin

Siirt'in çeşitli bölgelerinde, başıboş köpeklerin oluşturduğu gruplar, akşam saatlerinde sokaklarda dolaşarak hem yayalar hem de araç sürücüleri için tehlike arz ediyor. Vatandaşlar, bu köpeklerin saldırgan davranışlarından endişe duyduklarını belirtiyorlar. Özellikle çocuklu aileler ve yaşlılar, bu durumdan dolayı akşam saatlerinde dışarı çıkmaktan çekiniyor.

Belediyeye Çağrı

Siirtli vatandaşlar, belediyeden bu konuda acil bir çözüm bekliyor. Başıboş köpeklerin toplanarak barınaklara yerleştirilmesi, hem hayvanların güvenliği hem de halkın huzuru için büyük önem taşıyor. Ayrıca, sokak hayvanlarının aşılanması ve kısırlaştırılması gibi önlemlerle, bu sorunun kalıcı olarak çözülmesi mümkün olabilir.

Yorumlar 2
Doktor Selma Deniz 09 Eylül 2024 06:44

ABD ve Avrupa ülkelerinde köpek dışkısına ağır yaptırımlar getirilirken Türkiye’de başıboş köpeklerin dışkılarından yayılan ‘echinococcus granulosus’ parazitinin neden olduğu kist hidatik vakaları artıyor. Türkiye'de, 2005 yılında 175 kist hidatik vakası yaşanırken 2019 yılında 1867 kişi bu hastalığa yakalandı. Vakaların 2017, 2018 ve 2019 yıllarında sert yükselişe geçtiği görüldü ve hastalığın 14 yılda 8,8 kat arttığı saptandı. Sokak köpekleri derhal TOPLANMALIDIR!!

ATAMAN ALBAY 03 Ağustos 2024 13:59

Çocuklara yetişkinlere saldırıp onların yaralanmalarına ve ölmelerine neden olan, her gün yaptıkları katı ve sıvı dışkılarla çevreyi kirleten (Yaptıkları o katı ve sıvı dışkıların bir kısmı buharlaşıyor ve paralelinde, nano ölçülerde o dışkıları siz ve çoçuklarınız ciğerlerinize çekip, vücuttaki kan dolaşımınıza alıyorsunuz, sonra da türlü türlü hastalıklar size bulaşıyor....), akşamları havlayarak insanları uykularından uyandıran, kuduz gibi toplum sağlığını tehdit eden hastalıklara yol açan köpek sürüleri yok!! Niçin acaba hiç düșündünüz mü MAMA LOBİSİNİN TUTTUĞU PARALI TROLLER? Bunlara, "kardesim, al bir sahipsiz köpeği eine, besle de senin hayvan sevgini görelim" dediğinde, topuklayarak kaçarlar..!! Tatile gittikleri Paris'te, Londra'da, Zürih'te sahipsiz sokak köpeklerini sokaklarda sürü halinde görmeleri imkansizdir ama ne hikmetse, Türkiye'de sokaklardaki sahipsiz köpeklerinin toplatilmasina karṣi çikarlar..

Bakmadan Geçme