• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt'te Bazı Kurumlara Bağlı Araçlar Şahsi Kullanılıyor İddiası!

Siirt'te Bazı Kurumlara Bağlı Araçlar Şahsi Kullanılıyor İddiası!

Siirt'te birçok kamu kurumda devletin araçları, bazı kişiler tarafından şahsi işlerde kullanıldığı iddia ediliyor.

Son günlerde bazı devlet kurumlarına ait araçların pikniklerde, mahalle aralarında park halinde oldukları ve diğer kişisel işlerde kullanıldığı iddia ediliyor.

Devletin tasarruf tedbirleri aldığı ve kurumlara yazı gönderdiği bu günlerde, devlete bağlı araçların şahsi olarak kullanılmasına kim dur diyecek?

Taşıt kanuna göre, " Bu durumda Müsteşarlar, yüksek yargı başkanları, Valiler, emniyet müdürleri, rektörler, Diyanet İşleri Başkanı ve kaymakamların makam araçları kalacak." Siirt'te birçok kurum müdürü ve hatta şube müdürünün bile hizmet aracını makam aracı olarak kullandığı iddia edildiği gündemde.

Siirt Valisi ve Belediye Başkan vekili Dr. Kemal Kızılkaya'nın konuyu hassasiyetle inceleyeceğini ve devletin malını gereksiz yere kullanan kamu personeli hakkında gerekli yaptırımı uygulayacağını umut ediyoruz.

 

Yorumlar 4
M 30 Ağustos 2023 18:58

Özellikle belediye araçları ve özel idare araçları.

Yetkin gözcü 30 Ağustos 2023 00:10

Kesinlikle doğru gece bile kullanilan araclar var tarim ve belediye araclarini gordum

Can 29 Ağustos 2023 21:48

Kurum araçlarını kendi şirketleri icin bile kullaniyorlar

cezmi sezgin 29 Ağustos 2023 19:00

evet doğrudur balta gençlik ve spor il müdürü mesai saatleri dışında özel hayatımda aşne fişne için kurumun arabasını kullanıyor şöförü yollayıp kendisi kullanıp kurumun aracı ile keyif çatıyor. yengede siirtte yok leyif çatıyor kurum aracı ile

Bakmadan Geçme