Siirt'te Bir İlk! Hayat Hastanesinde Meme MR (emar) Çekimi Yapılmaya Başlandı

Meme kanseri teşhisinde en hassas yöntem olarak kabul edilen Meme MR ile Özel Siirt Hayat Hastanesi hizmetinizde.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Meme kanseri teşhisinde en hassas yöntem olarak kabul edilen Meme MR ile Özel Siirt Hayat Hastanesi hizmetinizde.
Çözünürlüğü yüksek olan 1.5 Tesla Mr (emar) cihazımız ile Meme kanseri tanısında duyarlılığı en fazla olan görüntüleme yöntemi Meme MR çekimi için hastalarımız artık Batman veya Diyarbakır illerine kadar gitmeyecekler. Özel Siirt Hayat Hastanesinde artık Meme Emar aynı gün çekim ve raporlama Radyoloji Uzmanımız tarafından yapılacaktır.

Genel Cerrahi Uzmanı: Doçent. Dr. Akın Önder 

Radyoloji Uzmanı Dr.Behzat Aslan

Meme MR Nedir?

MR cihazlarında, özel meme coilleri kullanılarak memenin MR incelemesinin yapılmasına denilmektedir. Meme kanseri tanısında duyarlılığı en fazla olan görüntüleme yöntemidir. Diğer yöntemlerle saptanamayan çok sayıda kanser, MR ile tespit edilebilmektedir. MR’da kanserlerin daha iyi görünmesi için hastaya damar yolu ile kontrast madde verilir.
Ultrasonografide ve mamografide şüpheli bir bulgu görüldüğünde bu bulguların detaylandırılması ve yaygınlığının saptanmasında kullanılır.

Meme MR Nasıl Çekilir?

Hasta yüzüstü pozisyondayken, her iki meme koil denilen özel aparatların içerisine yerleştirilir. Hasta, geniş ve kısa bir tünel şeklindeki MR cihazının içine yüzüstü bir şekilde alınır. İnceleme öncesi hastaya damar yolu ile kontrast madde verilerek kanserlerin daha iyi görünmesi sağlanır. Çekimin ardından görüntüler radyologlar tarafından incelenir ve ölçümler yapılır. Kontrast madde verilmeden önceki ve sonraki görüntüler dikkatli bir şekilde incelir. Memede kontrast madde ile boyalı bir alan olup olmadığı, varsa boyalı alanın iyi huylu-kötü huylu ayrımı için şekline, kenarlarına, hangi hızla ve yoğunlukta boyandığına bakılarak detaylı bir değerlendirme yapılır.

Meme MR Hangi Amaçla Çekilir?

• Ultrason, mamografi ve elle muayenede saptanan şüpheli bulguların aydınlatılmasında
• Ameliyat öncesi memede birden fazla kanser odağı olup olmadığının tespitinde
• Meme kanseri saptanan hastalarda kanserli dokunun göğüs duvarına yakınlığı ve karşı memeye yayılıp yayılmadığının tespitinde
• Meme kanseri sebebiyle meme koruyucu tedavi görmüş kadınlarda, memedeki radyoterapiye ve ameliyata bağlı değişikliklerin, tekrarlayan kanserden ayırt edilmesi işlerinde
• İleri evre meme kanseri saptanan kişilerde kemoterapi tedavisinin başarısının değerlendirilmesi için
• Yüksek riskli kadınlarda tarama amaçlı olarak kanser dokularının olup olmadığını tespitinde
• Metastik (vücuda yayılmış) kanser saptanan hastalarda kanser odağının tespitinde
• Meme silikonu bulunan hastalarda silikonda hasar olup olmadığınız tespiti ve memedeki şüpheli bulguların detaylı değerlendirilmesi işlemleri için çekilmektedir.

Siirt'te Bir İlk! Hayat Hastanesinde Meme MR (emar) Çekimi Yapılmaya Başlandı

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN