Siirt'te bir ilk! İlk defa o ameliyat gerçekleştirildi!

Bingöl'de yaşayan 60 yaşındaki Nimettullah Barışçıl, aradığı şifayı Siirt'te buldu.

Bingöl’ün genç ilçesinde yaşamını sürdüren, Nimettullah Barışçıl, dudağındaki şişkinlik üzerine Bingöl’de bulunan Devlet Hastanesine başvurdu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Artı Siirt (@artisiirt)'in paylaştığı bir gönderi

Hastanede yapılan tetkikler sonucunda, Barışçıl'ın dudak kanseri olduğu anlaşıldı. Tedavi olma arayışına giren Varış, Siirt Özel Hayat Hastanesinde görev yapan Kulak Burun ve Boğaz Doktoru Ünal Kaplan’a tedavi olmak için Siirt’te geldi.

Siirt'te bir ilk! İlk defa o ameliyat gerçekleştirildi!

Kulak Burun ve Boğaz Doktoru Ünal Kaplan, Varış’ın ameliyat olmasına karar verildi.

Ameliyata alınan Nimettullah Barışçıl, Ünal Kaplan ve ekibinin başarılı operasyonu ile, kanserli hüre dudağında alınarak sağlığına kavuştu.

Ameliyatın ardından, muhabirimizi konuşan Kulak Burun ve Boğaz Doktoru Ünal Kaplan, "Hastamız 60 yaşında erkek hasta. Üst dudakta kitle nedeniyle daha önce başka bir merkeze başvurmuş, Yapılan biyopsi sonucunda dudak kanserine yakalandığı ortaya çıktı.

Ama yapılan incelemeler sonucunda derin dokuya ve çevresel dokuya zarar vermediği için biz bunu birinci evre tümör kabul ettik. Ameliyatımız sonucunda tümürü aldıktan sonra kozmetik açıdan kötü görünmemesi kapatıyoruz. 

Bu dudak kanserleri baş, boğun kanserleri içeresinde ikinci en sıklıkla görülen bir kanser türüdür. Genellikle nedeni güneş ışınlarına uzun süreli maruz kalması, sigara kullanımı ve erkek cinsiyet gibi faktörlerdir. Amcamızda da bunların hepsi var.  Uzun süreli sigara kullanımı ve 60 yaş üstü erkek hasta olması tam risk grubundaki hasta. Bu hastalarda birinci evre ve geniş rezeksiyon yapılmışsa kür şansı neredeyse yüzde yüze yakındır. Fakat yine de tümör olduğunu unutmadan disiplinli ve yakın takiple hastayı mutlaka yakından takip etmemiz gerekiyor. 5 yıl boyunca hastamızı 6 ayda bir takip edeceğiz." şeklinde konuştu.

Dudak kanseri hastası Nimettullah Barışçıl, Doktor Ünal Kaplana teşekkür ederek, "Ben Bingöl’ün genç ilçesinden geldim. Bir arkadaş vasıtasıyla hocamıza ulaştım. Allah ondan razı olsun şuan kendimi iyi hissediyorum." dedi.

Bakmadan Geçme