Siirt'te büyük deprem olur mu? Japon deprem uzanı sorunun cevabını Siirt'ten verdi

Siirt'te düzenlenen Uluslararası Yeni Nesil Gençlik Söyleşileri ve Deprem Sempozyumu'na katılan deprem uzamanı Yoshinora Moriwaki, Siirt'te 7 büyüklüğünde bir deprem beklemediğini söyledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’ndan “Uluslararası Yeni Nesil Gençlik Söyleşileri ve Deprem Sempozyumu” düzenlendi.

Etkinliğe, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, Siirt İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun ve English Time Eğitim Kurumları Siirt kurucusu Şeyma Uslu çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Etkinlik, gençlerin bilinçlenmesini ve deprem konusunda farkındalığın artırılmasını hedefledi.

Sempozyumda, deprem konusunda uzman olan Yoshinora Moriwaki konuşmacı olarak yer aldı.

Moriwaki, konuşmasında depremlere hazırlıklı olmanın ve gençlerin bu konuda bilinçlendirilmesinin önemini vurguladı. 

Birinci deprem kuşağında yer alan Siirt’te 7 üzerinde bir deprem beklemediğini ifade eden Moriwaki, “Siirt’te baktığımız zaman, 1’inci tehlikeli deprem bölgesinde. Kuzey Doğu Anadolu Fay Hattı mevcut. Genel olarak baktığımız zaman, Siirt 1’ici tehlikeli bölge. Türkiye’de, 10 tane il fazla tehlikeli bölge değil diyebileceğimiz alanda ve Siirt’te bu 10 il içinde. Yani 71 il Siirt’ten çok daha kötü durumda. Şu ana kadar 3 kere büyük deprem oldu. 6.1 oldu 6.6 oldu 2020’de de deprem nokta büyüklüğünde oldu. Şimdiye kadar bu büyük depremler oldu ama 7’den büyük deprem yok bundan sonra da beklemiyorum.” Diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN