Siirt'te Çocuklara Mobil Trafik Eğitim Tırı İle Trafik Bilinci Aşılandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İlkokul öğrencilerinin trafik konusundaki farkındalığının geliştirilmesi amacıyla hazırlanan Emniyet Genel Müdürlüğü "Mobil Trafik Eğitim Tırı” öğrencilerle buluştu.

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında kente gelen eğitim tırı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda ilkokul öğrencilerine yönelik eğitim programına başladı.

“Mobil Trafik Eğitim Tırındaki mobil sınıfta eğitim gören öğrenciler, trafik işaretlerinin yer aldığı alanda da polis eşliğinde akülü araç kullandı.

Uygulamalı eğitimde, öğrenciler, trafik kuralları hakkında bilgilendirildi.

Programa katılan Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Halit Aziz Yılmaz, öğrencilere teorik ve uygulamalı trafik eğitimi vermek üzere ilimize gelen Mobil Trafik Eğitim Tırını ziyaret ederek, verilen eğitimler hakkında bilgi aldı.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Hacıbektaşoğlu, öğrencilerle beraber Mobil Trafik Eğitim Tırında verilen eğitime katıldı.

Öğrencilerin Mobil Trafik Eğitim Tırı ile bilgilendirildiğini belirten Vali Hacıbektaşoğlu, alınan eğitimlerle öğrencilerinin trafik konusundaki farkındalığın artırıldığına dikkat çekti.

İl Emniyet Müdürü Halit Aziz Yılmaz, konuya ilişkin Artı Siirt Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Birinci çizgimiz yayalar, sürücülerin yayalara öncelik vermesi ve çocuklarımızı burada duyarlı hale getirmek için bugün burada bu eğitimi veriyoruz. Amacımız çocuklarımızın çevreye duyarlı olmaları ve kuralları en küçük yaşta öğrenmeleridir.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı eğitim kurumlarına bu eğitimi veriyoruz. Uygulamalarımızı devam ettiriyoruz. İçişleri Bakanlığı Trafik Daire Başkanlığımızın yapmış olduğu bir uygulama. Burada görsel ve pratik olarak eğitimi veriyoruz, içeride de aynı şekilde çizgi film ve animasyonlarla bu teoriyi pratiğe dönüştürmüş oluyoruz." ifadelerinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN