• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt'te ''Değerimiz Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'' Vefa Programı Gerçekleştirildi

Siirt'te ''Değerimiz Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'' Vefa Programı Gerçekleştirildi

Siirt Cihannüma ve Siirt YediHilal Derneği tarafından düzenlenen 'Değerimiz Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma' konulu vefa programı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Program, YediHilal üniversite teşkilatından Hafız Yusuf Muhammed'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Cihannüma Yüksek İstişare Kurulu üyesi Fatih Sevgili’nin konuşmasının ardından, Cihannüma Genel Başkanı Rıza Yorulmaz katılımcılara selamlarını iletti. Programda sırasıyla Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Prof. Dr. Adnan Demircan, Prof. Dr. Fadıl Aygan ve M. Halit Yalçın, İhsan Süreyya Sırma hakkında değerli görüşlerini paylaştılar.

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Son olarak, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma sahneye çıkarak katılımcılara teşekkürlerini ifade etti. Hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile program sona erdi.

Siirt'te ''Değerimiz Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'' Vefa Programı Gerçekleştirildi

İhsan Süreyya Sırma Kimdir?

İhsan Süreyya Sırma, 10 Temmuz 1944'te Pervari'de doğmuş, Kürt akademisyen, İslâm tarihi uzmanı ve yazardır. İlk öğrenimini Pervari'de tamamladıktan sonra orta ve lise eğitimini Siirt Lisesi'nde almıştır. 1962 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne girmiş ve 1966 yılında mezun olmuştur.

Doktora çalışmaları için Fransa'ya giden Sırma, burada College de France'da Prof. Dr. Jacques Berque ile eğitim almış ve Zeytuna Üniversitesi'nde Arapça öğrenmiştir. 1973'te Türkiye'ye döndükten sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde İslâm Tarihi lektörlüğü yapmış, 1980'de doçent, 1989'da profesör unvanını almıştır.

İhsan Süreyya Sırma, İslam Tarihi üzerine 30 kitabı ve 200'den fazla akademik makalesi ile tanınmaktadır. Ayrıca çeşitli gazetelerde ve dergilerde tarihle ilgili makaleler yazmış, Kanal 7'de Seyahatnâme adlı programı sunmuştur. Evli ve üç çocuk babasıdır, şu anda İstanbul'da yaşamaktadır.

Bakmadan Geçme