Siirt'te Deneyap Uygulama Sınav Gerçekleşti

2024 yılı Deneyap Uygulama Sınavı, Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda 14 Eylül Spor Salonu'nda düzenlendi.  

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

14 Eylül Spor Salonu’nda gerçekleştirilen sınava, Siirt ve İlçelerden gelen çok sayıda ortaokul ve lise öğrencisi katıldı.

Siirt'te Deneyap Uygulama Sınav Gerçekleşti

Sınavın başlamasıyla birlikte gençler, teknoloji ve inovasyon alanındaki yeteneklerini ortaya koymak için teorik ve pratik bölümlerde ter döktü.

Geleceğin Teknoloji yıldızlarının seçileceği  Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nin yeni dönem öğrenclerini belirlemek üzere yapılan Uygulama sınavında öğrenci adaylarımız kendilerine verilen materyallerle Uzay Kapsülü projelerini gerçekleştirdiler.

Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda düzenlenen sınav, gençlerin teknolojiye olan ilgilerini desteklemek ve onları bu alanda geliştirmek amacıyla büyük bir titizlikle organize edildi.

Siirt'te Deneyap Uygulama Sınav Gerçekleşti

İki oturumda gerçekleştirilen sınavda 144 öğrencinin görevi 90 dakikalık bir sürede “Uzay Keşif Aracının Dünya’ya Dönüşü” projesi kapsamında bir Uzay Keşif Kapsülü tasarlamak oldu.

Yapılan değerlendirme sonucu eğitim almaya hak kazanan öğrenciler Deneyap atölyesinde 36 aylık bir teknoloji geliştirme eğitimi alacaklar.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN