• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt'te din görevlileri arası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışma ödülleri verildi

Siirt'te din görevlileri arası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışma ödülleri verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle 2024 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Siirt İl genelinde düzenlenen Hafızlık Yarışması ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması ödülleri verildi.

Yarışmalarda dereceye giren din görevlilerine ödülleri, Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal ve Siirt Üniversitesi Kur'an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zübeyir Karataş tarafından takdim edildi.

Hafızlık Yarışması…

Siirt il genelinde din görevlileri arasında düzenlenen Hafızlık Yarışması’nda katılımcılar, bilgilerini ve hafızlık yeteneklerini sergiledi. Yarışmada kıyasıya bir mücadele yaşandı. Finale kalan isimler arasından il birinciliğini Muhammed Abdulkadir Toprak kazanırken, ikincilik Abit Agah, üçüncülük ise Enes Evin  oldu.

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması

Yarışmanın diğer bir ayağı olan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda ise din görevlileri, en güzel şekilde Kur’an-ı Kerim tilaveti için hünerlerini sergiledi. Jüri üyelerinin dikkatle dinlediği yarışmada, Orhan Eber birinci olurken, Mehmet Necip Akbey ikinci, Ahmet Veysel Ömeroğlu üçüncü oldu.

Ödüller Törenle Takdim Edildi

Siirt İl Müftülüğü’nde düzenlenen ödül töreninde, dereceye giren din görevlilerine hediyeleri Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal ve Siirt Üniversitesi’nden Doç. Dr. Zübeyir Karataş tarafından takdim edildi. Törende konuşan İl Müftüsü Şakir Pinal, yarışmalarda gösterilen performanslardan memnuniyetini dile getirerek, katılan tüm din görevlilerini tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Bakmadan Geçme