• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt'te 'Dünya Kadın Çiftçiler Günü' Çağbaşı Köyünde Kutlandı

Siirt'te 'Dünya Kadın Çiftçiler Günü' Çağbaşı Köyünde Kutlandı

'15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü' vesilesi ile kadın çiftçi Gülbahar Kaya Özer'in Çağbaşı köyünde yeni kurulan telli terbiye sistemli bağı ziyaret edildi, İl Müdürü Ergün Demirhan tarafından kadın çiftçilere çiçek verildi.

Siirt'in Çağbaşı köyünde düzenlenen özel bir programda, "15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü" kutlandı. Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan'ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, kadın çiftçilerin tarımsal üretime katkıları vurgulandı.

Programda konuşan İl Müdürü Ergün Demirhan, “15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nün 2008 yılından bu yana kutlandığını belirterek, “Ülkemizde yaklaşık 2 milyon 300 bin çiftçimiz bulunuyor. Bunların 305 bini kadın çiftçi. Ancak Tarım ve Orman Bakanlığımızın kadınlara ve gençlere yönelik sunduğu yeni tarımsal destekleme modeli ile kadın çiftçi sayısının hızla artmasını bekliyoruz. Bölgemizde sağlanan huzur ortamı sayesinde köylerimize dönüşler hızlandı ve tarımsal üretimde büyük bir artış kaydedildi. Kadınların tarımsal üretimdeki rolünün çok önemli olduğunu düşünüyoruz; çünkü kadınların elinin değdiği her yerde bereket olur," dedi.

Demirhan, ayrıca Gülbahar Kaya Özer’in yeni kurduğu telli terbiye sistemli bağı ziyaret ederek, “Bu özel günde hem Gülbahar Hanım'ın bağına hayırlı olmasını diliyoruz hem de Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutluyoruz" diye konuştu.

Kadın çiftçi Gülbahar Kaya Özer, tarımla uğraşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve kendi bağı içinde bu anlamlı günün kutlanmasından memnun olduğunu dile getirdi.

Programa Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü idarecileri, teknik personeller, Çağbaşı Köyü Muhtarı Lokman Nas ve Gülbahar Kaya Özer’in ailesi katıldı.

Bakmadan Geçme