Siirt'te Düzenlenmek İsteyen Halk Şölenine İzin Çıkmadı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, “Halk şöleni 2911 sayılı yasa ile izah edilemez” dedi. Yarın başvurunun yeniden yapılacağını ekleyen Meral, herkesi şölene davet etti. 

13 Eylül’de Siirt’in Barış Mahallesi’nde bulunan Nevruz Alan’ında halk şöleni düzenlemek isteyen MEBYA-DER ve MED-TUHAD-FED, izini için Siirt Valiliğine başvuruda bulundu.

Siirt Valiliğinden izin çıkmaması sonrasında konuya dair Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Sıddık Taş HDP İl binasında basın açıklaması yaptı.

Açıklamada konuşan HDP’li Meraş Danış Beştaş, 13 Eylül’de halk şöleni düzenleyeceklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:, “Halk şölenine ilişkin yaptığımız başvuruya ilişkin valilik cevap verdi. Valilikten tarafımıza verilen yanıtta, başvurumuzun anlaşılmadığı, yanlış yorumlandığı ve bu sebeple onay verilmediğini öğrendik. Her şeyden önce 8 Eylül 2021 tarihli metinde Siirt Valiliği söz konusu yazıda şu beyanlarda bulunmuş; ‘2911 sayılı kanuna göre düzenlenmek istenen yürüyüşle ilgili olarak verilen dilekçe ve ekleri incelenmek üzere teslim alınmıştı.’ Bu baştan sona yanlış bir değerlendirme. Çünkü tertip komitesi bir yürüyüş düzenlenmesi ile ilgili başvuru yapmamıştır. Bu farklı yorumladıkları anlamına geliyor. Bugün tarihli 9 Eylül 2021 tarihli bir cevap daha var elimizde. Bu başvuruya da şöyle bir gerekçe gösterilmiş: 2 Eylül 2021 ile 16 Eylül 2021 tarihler arasında yapılan etkinliklerin Siirt Valilikleri tarafından yasaklanmış olması sebebiyle halk şöleni etkinliğinizin uygun görülmediği tertip komitesine tebliğ edildiği”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN