Siirt'te Eğitimde Cinsiyet Ayrımcılığı Olayına İlişkin Açıklama

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'in Eruh ilçesinde eğitimde cinsiyet ayrımcılığı iddiasına ilişkin İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, açıklamada bulundu.

Lise öğrencisi Ayten A., Artı Siirt aracılığıyla ilçeye bağlı Okçular köyünde erkeklerin okula gönderildiğini, kızların ise gönderilmediğini ifade etmesi üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti.

İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, kurum binasında gerçekleşen toplantıda, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Butur, Eruh İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçi ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abbas Balcı'dan konuya ilişkin bilgi aldı.

İlgili haberimize ilişkin İl Milli Eğitim Müdürü Edip, birtakım açıklamalarda bulundu.

Kız çocuklarının okutulmasına yönelik İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını, konu ile ilgili veliler ile iletişime geçtiklerini belirterek, rehber öğretmenlerin özellikle bu sürece dikkat etmeleri konusunda uyardıklarını söyledi.

Kız çocuklarının okutulmasına özellikle değer verdiklerini belirten Edip, bu tür özel durumlar ile ilgilendiklerini ve güzel sonuçlar aldıklarını dile getirdi.

İçede okutulmayan kız çocuklarının bütün eğitim masraflarının karşılanması talimatını veren Edip, yaptığı açıklamada, "Konu müdürlüğümüzce takip edilmektedir. Konu ile ilgili ilçe müdürümüz köydeki kız çocuklarımızla irtibata geçmiştir. Kızlarımız eğitime kazandırılacak ve tüm masrafları müdürlüğümüzce karşılanacaktır." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN