Siirt'te Engelli ve Eski Hükümlüler İçin Büyük Fırsat: Kendi İşini Kurma Projeleri Başvuruları Başladı

2025/1. Dönem Engelli ve Eski Hükümlü proje başvuruları 6 Aralık 2024'e kadar e-Devlet üzerinden çevrimiçi olarak yapılabilecek. Hibe desteği kapsamında işletme giderleri, kuruluş işlemleri ve demirbaş desteği sağlanacak. Siirt'teki başvuru sahipleri, detaylı bilgi almak için Siirt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne başvurabilirler.

Siirt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, engelli ve eski hükümlü vatandaşlara yönelik hibe destek programı kapsamında başvuruların başladığını duyurdu. Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlar, 6 Aralık 2024 tarihine kadar e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek. Elden veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

Proje Başvurusu Şartları

Engelli ve eski hükümlüler, bu hibe desteğinden faydalanmak için belirli belgeleri eksiksiz tamamlamalı. Proje başvuruları sırasında bilgi veya belge eksikliği olanlar, sistem üzerinden iade edilecek. Ancak eksik belgelerin 31 Aralık 2024 tarihine kadar tamamlanması ve yeniden sisteme yüklenmesi mümkün olacak.

Eski hükümlülere yönelik hibe başvurularının, Adalet Bakanlığı'nın ilgili birimleri aracılığıyla yapılması gerekiyor. Bu başvurular, bireysel olarak yapılamayacak.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3

Bakmadan Geçme