Siirt'te Evinin Bahçesinde Kenevir Yetiştiren Şüpheli Tutuklandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'in Pervari ilçesi Beğendik Beldesinde evin bahçesinde yasadışı Kenevir yetiştiren bir şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "operasyonda yaklaşık 10 kilo 200 Gram Kubar Esrar maddesi ve 53 Kök Dişi Kenevir Bitkisi ele geçirilmiştir." denildi.

Siirt valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şunlar belirtildi:

"Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM (Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele) Şube Müdürlüğü ekiplerince Siirt il genelinde Uyuşturucu Madde Ticareti ve Yasadışı Kenevir Ekiminin Önlenmesi maksadıyla yapılan istihbari çalışmalar esnasında elde edilen duyumlarda; Pervari ilçesi Beğendik Beldesinde ikamet eden A.P isimli şahsın Beğendik Beldesindeki ikamet ettiği evin bahçesinde Yasadışı Kenevir ektiği, kesmek suretiyle kurutarak kubar esrar elde ettiği ve satışını yaptığı bilgisi alınmıştır.

KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince elde edilen bilgilere istinaden Pervari Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 01 Eylül 2020 tarihlerinde alınan arama kararı ile uyuşturucu madde arama köpeği eşliğinde icra edilen operasyonda yaklaşık 10 kilo 200 Gram Kubar Esrar maddesi ve (53) Kök Dişi Kenevir Bitkisi ele geçirilmiştir.

Yakalanan A.P. isimli şahıs adli işlemleri tamamlanmak üzere Pervari C. Savcılığına sevk edilmiş olup çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Siirt E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN