Siirt'te Film festivali başladı! Festival Gazze'ye adandı!

Siirt'te düzenlenen 7. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali, bu yıl 'Özgür Gazze' temasıyla başladı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkat çekmek amacıyla, festivalde Filistin'in acısı ve mücadelesi sinema diliyle yansıtılıyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Siirt'te Film festivali başladı! Festival Gazze'ye adandı!

27 ülkeden 293 kısa filmin başvurduğu ve 41 yönetmen, akademisyen, yazar ve oyuncunun katıldığı festivalde 31 film finalde yarışacak.

Festivalin açılışı, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Siirt Valiliği’nin himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Siirt Üniversitesi'nin desteğiyle organize edilen etkinlik, Siirt merkezinin yanı sıra Eruh ve Kurtalan ilçelerinde de film gösterimleriyle devam edecek.

Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği Başkanı Baran Mayda, açılışta muhabirimize yaptığı açıklamada, Filistin temalı belgesellerin ve filmlerin festivalde geniş yer bulduğunu belirterek, şunları söyledi: “Geçen yıl festivalimizi 'Kalbimiz Gazze' temasıyla yapmıştık. Bu yıl bir adım öteye giderek 'Özgür Gazze' temasıyla ilerliyoruz. 15-18 Ekim tarihleri arasında çeşitli atölyeler, söyleşiler ve film gösterimleriyle dolu bir program sunacağız. Gazze’ye adanmış bir festival düzenlemenin gururunu yaşıyoruz.”

Festivalin onursal başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, sinemanın, medya aracılığıyla yıllar boyu algı oluşturma savaşında nasıl kullanıldığını vurgulayarak, “Siyonist rejim, uzun yıllar sinema ve medya yoluyla kendilerini mağdur olarak tanıtmayı başardı. Oysa bugün Gazze’de yaşananlar, gerçek bir insanlık dramıdır. Bu festival, Gazze’nin haklı mücadelesini sinema aracılığıyla tüm dünyaya anlatma çabasıdır,” dedi.

Açılışta konuşma yapan Siirt Valisi Kemal Kızılkaya ise sanatın mazlumların sesi olma misyonuna değinerek, "Gazze’nin direnişini ve özgürlük arayışını sinema aracılığıyla tüm dünyaya duyurmayı amaçlıyoruz. Her sanat eseri, Filistin halkının özgürlüğüne atılan küçük ama anlamlı bir adımdır,” dedi.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak da festivalin kapanışında yaptığı konuşmada, Filistin davasına sanat yoluyla dikkat çekmenin önemine vurgu yaptı.

Festival, 18 Ekim’de yapılacak final gösterimi ve ödül töreniyle sona erecek.

Bakmadan Geçme