• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt'te Ford Kavşağı Olarak Bilinen Bulvarın Yeni Adı Mezopotamya Bulvarı Oldu

Siirt'te Ford Kavşağı Olarak Bilinen Bulvarın Yeni Adı Mezopotamya Bulvarı Oldu

Siirt Belediyesi, Ford Kavşağı olarak bilinen bulvarın adını oy çokluğuyla Mezopotamya Bulvarı olarak değiştirdi.

Siirt Belediyesi, 2024 yılı Eylül ayı toplantısında aldığı bir kararla, Ford Kavşağı olarak bilinen bulvarın adını Mezopotamya Bulvarı olarak değiştirdi. Bu karar, Mahalle, Bulvar, Cadde ve Sokakları İsimlendirme Komisyonu tarafından yapılan önerinin ardından, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesi'ne dayanarak, Belediye Meclisi'nin oy çokluğuyla onaylandı.

Veysel Karani Mahallesi'nde bulunan bu bulvarın yeni ismi, Belediye Meclisi’nin 02.09.2024 tarihli oturumunda, AK Parti Grubu’nun ret oylarına rağmen kabul edildi. Ayrıca, aynı toplantıda ekli cetvellerde belirtilen yeni ücret tarifelerinin de 2024 yılı 5. Dönemi’nden itibaren uygulanmasına karar verildi.

İşte karar metni;

Siirt'te Ford Kavşağı Olarak Bilinen Bulvarın Yeni Adı Mezopotamya Bulvarı Oldu

ARTI SİİRT
Yorumlar 1
Can 14 Eylül 2024 00:47

Tamamen siyasi bir karar. Elbette resmi olarak Ford kavşağı diyecek halimiz yok ama Mezopotamya koymanın hiçbir anlamı yok. Eskiden bu coğrafya için kullanılan bir kavramın günümüzde hiçbir gerçerliği yok. Türklüğü temsil eden bir kavram değil. Atatürk bulvarı, Anadolu bulvarı ya da 14 Eylül bulvarı denilebilir. Ama bu faşist yönetimden böyle bir karar almasını beklemek hayalcilik olur.

Bakmadan Geçme