- Haberler
- Siirt Haber
- Siirt'te Gazze İçin ''Tekbir Cuması''
Siirt'te Gazze İçin ''Tekbir Cuması''
Filistin Âlimler Birliği'nin çağrısıyla ilan edilen 'Tekbir Cuması' etkinliğine Siirt'ten anlamlı bir destek geldi. HÜDA PAR Gençlik Kolları bünyesinde faaliyet gösteren HÜR Gençlik, Güres Caddesi'nde bir araya gelerek Gazze halkı için tekbirler getirdi.
Cuma akşamı saat 22.00’de Mado önünde toplanan yüzlerce kişi, “Kahrolsun İsrail”, “Gazze yalnız değildir”, “Direnişe bin selam” sloganlarıyla Gazze’ye destek mesajı verdi. Katılımcılar ellerinde Filistin bayrakları taşırken, tekbir sesleriyle Siirt sokaklarını inletti.
Etkinliği organize eden Avukat Muharrem Eren, yaptığı açıklamada, “Allah İsrail’den de Amerika’dan da büyüktür. Siyonizm’in sonu gelecektir” ifadelerini kullandı. Amaçlarının ümmet bilincini canlı tutmak ve Gazze’de yaşananlara karşı sessiz kalmamak olduğunu vurguladı.
Sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği etkinlik, dualarla sona erdi. Katılımın yüksek olması, Siirt halkının Filistin meselesine duyarlılığını bir kez daha ortaya koydu.
Bakmadan Geçme





