Siirt'te Gazze için yürüyüş ve basın açıklamaları yapıldı!

Siirt'te, İsrail tarafından, Filistin'e ve Lübnan'a yapılan saldırılar basın açıklamaları ve yürüyüşler gerçekleştirildi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Siirt'te Gazze için yürüyüş ve basın açıklamaları yapıldı!

Siirt’te, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen "Direnişin Simgesi Gazze Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Aynı zamanda, AK Parti Siirt il yönetimi de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması düzenledi.Siirt Üniversitesi öğrencileri de bu saldırılara tepki göstererek Kezer yerleşkesinde yemekhane önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Siirt'te Gazze için yürüyüş ve basın açıklamaları yapıldı!

Siirt’te de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yürüyüş Güres Caddesinde başladı. Yürüyüşe, il protokolü, öğrenci ve vatandaş katıldı.

Yürüyüş daha sonra Siirt İl Milli eğitim Müdürlüğüne kadar devam etti. Yürüyüşün ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen etkinlikte, Siirt’te yaşayan Gazzeli Şeyda Atvan söz aldı.

Siirt'te Gazze için yürüyüş ve basın açıklamaları yapıldı!

İsrail’in, Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılarını, eşi benzeri görülmemiş bir vahşet olarak belirten Atvan, “Duygulandım şuan çok fazla, ailemden kaç kişi öldü, onun için dua edin lütfen.  Tüm insanlık tarihi boyunca, eşi benzeri görülmemiş zulümler yaşandı. Gazze ve Lübnan eşi benzeri görülmemiş bir vahşet sahne olmaktadır.” Açıklamasında bulundu. 
“Kardeşimiz, annemiz bombalar altında can verdi”

Siirt'te Gazze için yürüyüş ve basın açıklamaları yapıldı!

Gazze’de saldırılarda 40 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini söyleyen Atvan, “Son yüz yılın en alçak en barbar soykırımının yaşandığı Gazze’de 40 binden fazla, insanımız, kardeşimiz annemiz, bombalar altında can verdi. Hastaneler, ambulanslar, okullar, camiler, Pazar yerleri, yardım kuyrukları vuruldu. Çocuklar ve yaşlılar açlıktan ölüyor. İnsanlık dışı ne varsa şuan Gazze’de yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor.” Diye konuştu.

AK Parti Siirt İl Yönetiminden Gazze'deki soykırımının 1. yılında İsrail'e tepki

Öte yandan kentte AK Parti Siirt il yönetimi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısının birinci yılında tepki gösterdi.

Siirt'te Gazze için yürüyüş ve basın açıklamaları yapıldı!

AK Parti Siirt il binası önünde yapılan basın açıklamasına AK Parti Siirt il başkanı Bahri Caner Özturan il ve ilçe yönetimleri katıldı.
Basın açıklamasını okuyan AK Parti Siirt il başkanı Bahri Caner Özturan, “Filistin halkının maruz kaldığı zulmü bir kez daha güçlü bir şekilde kabul etmediğimizi ve Filistin davasını savunmaya devam edeceğimizi bir kez daha tüm dünyaya ilan ediyoruz. İsrail, Gazze şeridine başlattığı saldırılar nedeniyle Filistinli savunmasız sivilleri hedef almış, uluslararası hukuku hiçe sayarak büyük bir insanlık suçuna imza atmıştır. 1 yıl içinde 17 binden fazla çocuk, 11 binden fazla kadın olmak üzere 42 bin masum Filistinli sivil İsrail’in acımasız ve insanlık dışı saldırılarında şehit düştü.” Dedi. 

Siirt Üniversitesi Öğrencilerinden de Saldırılara Tepki!

Siirt Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'deki bir yıllık soykırımını kınadı. Binlerce masumun katledildiğine dikkat çekilen açıklamada, Filistin halkının yanında oldukları ve bu zulmün uluslararası mahkemelerde hesap vereceği vurgulandı.

Siirt'te Gazze için yürüyüş ve basın açıklamaları yapıldı!

"Gazze’de devam eden israil vahşeti, insanlık tarihine kara bir leke olarak kazınmaya devam ediyor. Birinci yılını dolduran bu soykırım, dünya kamuoyunun gözleri önünde sürerken, Siirt Üniversitesi Düşünce ve Medeniyet Topluluğu, yaşanan katliamı lanetleyen bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını topluluk adına Hamza Ödemiş okudu. 

Açıklamada, Gazze’de israil tarafından yapılan saldırıların ve soykırımın birinci yılına girildiği belirtilerek, şu ana kadar 40 binden fazla masum insanın hayatını kaybettiği vurgulandı. Bu korkunç bilanço içinde 17 binden fazla çocuğun ve 11 binden fazla kadının bulunduğuna dikkat çekildi. İbadethaneler, okullar ve hastanelerin hedef alınarak bombalanması sonucunda sayısız masumun can verdiği ifade edildi.

Bakmadan Geçme