• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt'te geçim şartlarını protesto eden işçiler oturma eylemi yaptı

Siirt'te geçim şartlarını protesto eden işçiler oturma eylemi yaptı

Türkiye İşçi Sendikası Konfederasyonu Türk-İş Sendikası üyeleri çalışma hayatına karşılaşılan geçim şartlarına protesto etmek amacıyla basın açıklaması düzenlediler.

Siirt İl Özel İdaresi Hizmet Binası önünde basın açıklaması yapan işçiler daha sonra bir saatlik oturma eylemi yaptılar.

İl Özel İdaresinde yapılan basın açıklamasına Türk-İş Baş Temsilcisi Kasım Tetik, Şube Mali Sekreteri Mehmet Taş, Şube Eğitim Sekreteri Munci Balcı, DSİ Baş Temsilcisi Serhat Narinç ve işçiler katıldı. 

İşçilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için 81 ilde basın açıklaması ve oturma eylemi yaptıklarını açıklayan Türk-İş Siirt Şubesi Baş Temsilcisi Kasım Tetik;

“Başta işçiler olmak üzere, toplumun büyük bir bölümünün yaşama şartlarını ağırlaştırmaktadır. Yani mutlu bir azınlık dışında halkımız geçim sıkıntısıyla mücadele etmektedir.

Yaşadığımız sorunlara dikkat çekmek için önce geçtiğimiz ay 81 ilde basın açıklaması yaptık. Ardından 26 Ağustos’ta Tekirdağ/Çerkezköy’de, 3 Eylül’de ise Zonguldak’ta on binlerce işçinin katıldığı mitingler yaptık. Sesimizi duyurmak istedik. Sağduyulu davranmaya gayret ettik. Diyalog kapılarını açık tuttuk. Ancak bir sonuç alamadık. Sürekli sabırlı olmamız istendi. Ama bıçak kemiğe dayandı. Bundan sonra sözümüzü meydanlarda yüzbinler ile söyleyeceğiz. Ekonomik krizin bedelini işçiler olarak biz ödemeyeceğiz. Markete, pazara, temel tüketim ürünlerine, tepeden tırnağa her şeye her gün zam geliyor. Dün aldığımızı aynı fiyatla bugün alamaz olduk. Büyükşehirlerde ev kiraları ortalamada asgari ücretin üzerine çıktı. Okullar açıldı, eğitim masrafları altından kalkılamaz bir hale geldi. Analar, babalar “çocuğumuzu okula nasıl göndereceğiz” diyor. Elektriğe ve doğalgaza geçtiğimiz aylarda yüzde 38 zam geldi. Önümüz kış… İşçisi, emeklisi kışı nasıl geçireceğiz diye kara kara düşünüyor.

Kişi başına düşen gelir artıyor ama işçinin ve emeklisinin geliri değil sefaleti artıyor. Ülkemizde gelir adaleti hızla bozuldu” dedi. 
Yapılan basın açıklaması oturma eyleminin ardından sesiz bir şekilde sona erdi.
 

Bakmadan Geçme