• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt'te Görevli Tuğçe Öğretmen, Gazze'ye 300.000 TL bağış yaptı

Siirt'te Görevli Tuğçe Öğretmen, Gazze'ye 300.000 TL bağış yaptı

Siirt'te görevli öğretmen, Tuğçe Nur Aydın, Gazze'ye 300.000 TL bağış yaptı.

Siirt’in Eruh ilçesinde öğretmen olarak görev yapan ve SİAHED Başkanı Dr. Özgür Aydın’ın eşi olan Tuğçe Nur Aydın, Gazze’ye 300.000 TL bağış yaptı.

Tuğçe Nur Aydın, bu yardımı Gazze’ye ulaştırmak üzere İHH İnsani Yardım Vakfı’na bağışladığını belirtti. Gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Şu an Gazze’de 21. yüzyılın en vahşi soykırımı uygulanıyor. Bu soykırımı görmezden gelmek, yapılan katliamlara sessiz kalmak mümkün değil. Normalde dinimizde yapılan yardımların gizliden yapılması daha makbuldür. Ancak insanların paraya aşırı derecede taptığı ve parayı tüm değerlerden üstün gördüğü bir zamanda yaşıyoruz. Böylesi bir zamanda bu tarz yardımların diğer insanları teşvik etmek ve Gazze ile ilgili duyarlılığı artırmak için açıktan yapılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Bu münasebetle sessiz kalan tüm dünya halklarını ve özellikle Müslümanları Gazze’ye ses olmaya ve yardıma davet ediyorum.”

Tuğçe Nur Aydın’ın yaptığı bu anlamlı bağış, Gazze halkına umut ve destek olma amacını taşıyor. Yardımın, İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Gazze’ye ulaştırılması planlanıyor.

Bakmadan Geçme