Siirt'te İl Su Kurulu Toplantısı Yapılacak

Siirt'te, Fırat-Dicle Havzası kapsamında su yönetimi konularını ele almak amacıyla bir İl Su Kurulu Toplantısı düzenlenecek. Toplantı, 22 Ağustos 2024 Perşembe günü saat 09:30'da Siirt Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt Valiliği’nin koordinasyonunda ve Vali/Vali yardımcısı başkanlığında yapılacak toplantıya; Su Yönetimi Genel Müdürü ve Genel Yardımcısı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği, İller Bankası Diyarbakır Bölge Müdürlüğü, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü (Diyarbakır), Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü (Diyarbakır), Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü, Siirt Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Siirt İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Siirt İl Özel İdaresi, Siirt İl Sağlık Müdürlüğü, Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Siirt Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Siirt Belediye Başkanlığı, Siirt Üniversitesi Rektörlüğü (Ziraat Fakültesi) ve Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı temsilcileri katılacak.

Toplantının gündeminde şu konular yer alacak:

Havza ölçekli yönetim planları hakkında genel bilgilendirme.

Nehir havza yönetim planları, taşkın yönetim planları, kuraklık yönetim planları ve sektörel su tahsis planları kapsamında belirlenen tedbirlerin gerçekleşmeleri.

Ulusal ve İl Su Verimliliği Planları ile su verimliliği çalışmalarının değerlendirilmesi.

İçme ve kullanma suyu havzası koruma planlarının il bazında uygulanma durumu, içme suyu arıtma tesisleri durumu, şebeke kayıpları ve çevresel altyapı çalışmalarının değerlendirilmesi.

Tarımsal sulama ve modern sulama sistemlerinde kaydedilen gelişmeler, tarımsal faaliyetlerden kaynaklı su kirliliğinin önlenmesi ile ilgili gelişmeler.

İl sınırları içinde taşkın ve sel baskınlarının önlenmesine yönelik alınan tedbirlerin değerlendirilmesi.

Yeraltı ve yerüstü su kullanımları, su çekimleri, su transferleri ve modern sulama sistemleri yatırımları.

Siirt ili altyapı yatırımlarının değerlendirilmesi.

İçme suyu kalitesi ve insan sağlığı ile ilgili durum değerlendirmesi.

Toplantıda, Siirt ilindeki su yönetimi ile ilgili gündemdeki konular ele alınarak görüş alışverişinde bulunulacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN