Siirt'te İŞKUR Kura Çekiminde Vatandaştan Büyük Tepki

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde işe alınacak 214 kişi için yapılan kura çekiminde esnasında gergin anlar yaşandı. Vatandaşlar, yapılan kuranın adil olmadığını belirtti.

https://youtu.be/HtOUWNSOvWU

Akide Yolbaş adlı vatandaş yapılan kura çekiminin adil olmadığını dile getirdi.

Saat 10'dan beri bekliyoruz. Saat 13:00'da kura çekimine başlandı. Kura çekimi verilen saatte yapılmadı. Burada yapılan vatandaşa büyük saygısızlık yapıldı. Bu kadar insanın hakkına girmeyin.

Gülşah Koyuncu, "burada mağdur olan benim ve benim gibi onlarca insan." dedi.

Her seferinde ismimizi yazmamıza rağmen bir türlü çıkmıyor. Kaç yıldır başvurumu yapıyorum neden bir kez olsun benim ismim çıkmıyor neden hep aynı isimler çıkıyor. Şuan konuşamıyorum. Çocuklarım okula gidiyor ama çocuklarımın masraflarını karşılayamıyorum. Mağdur olmasam gelip bu kuyrukta bekleyemem ben.

Kuraya katılan Fahrettin Durmuş adlı vatandaş da şu şekilde konuştu:

"Aynı soy ismine sahip 5 kişinin çıkması şans olamaz. İçeride ayarlanmış Sabah 10'da kura çekilecek denildi. Saat 12'ye kadar bekledik yeni başladılar. Kura çekimi için noterin gelip sistemini kurup vatandaşı beklemesi gerekiyor ama burada noter herkesten sonra gelip sistemi kuruyor ve bizlere sistemde arıza nedeniyle gecikme olacak diyor. Böyle saçmalık mı olur. Sen partiye üyeysen torpilin olur yoksa zaten kimse seni tanımaz. "dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN