Siirt'te Memurlar Maaşlarına Yapılan Zammı Yetersiz Buldu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Devlet memurları, toplu sözleşme ve enflasyon farkı dolayısıyla yeni maaşlarını yüzde 8,45 zamlı almaya başlayacak.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Haziran 2021 dönemi enflasyon verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yılın ikinci yarısında yaklaşık yüzde 8,45 artarken, yaklaşık yüzde 5,45'lik enflasyon farkı ödemesi oluştu.

SİİRT'TE MEMURLARDAN ZAM AÇIKLAMASI

Siirt'te bir araya gelen Memur-Sen İl Temsilciliği üyeleri, memur maaşlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu savundu.

Memur-Sen İl Temsilci ğiüyeleri, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaşlarına yapılan zamla ilgili açıklama yaptı.

"SEYYANEN ZAM VERİLSİN"

Memur Sen İl Binasında  "Seyyanen zam verilsin, gelir kaybı giderilsin" yazılı pankart açan grup adına açıklamada şunlar dile getirildi:

 "Malum bugün haziran ayı enflasyon rakamı açıklandı. Böylelikle kamu görevlilerinin 2021 yılı ilk altı aylık zam oranına eklenecek enflasyon oranı da belirlenmiş oldu.

5'inci dönem toplu sözleşmenin mutabakatsızlıkla sonuçlanması sonucu Kamu İşvereni ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu 2021 yılı için yüzde 3+3 zammı kamu görevlilerine reva görmüştü. Bugün açıklanan 1,94'lük haziran ayı enflasyon oranıyla 2021 yılı ilk altı aylık enflasyon farkı 5,45 olmuş, böylelikle 1 Temmuz 2021 itibariyle yüzde 8,45'lik bir artış olmuştur.

"Özellikle küresel dengesizlikler ve son 1,5 yıldır bütün insanlığı etkisi altına alan ölümcül koronavirüs pandemisi, hayatımızın akışını derinden etkiliyor. Dolayısıyla, böylesi zor koşullar altında, ülkemiz ekonomisinin kur üzerinden yaşadığı finansal dalgalanma dahil birçok konuyu serinkanlı bir değerlendirmeye tabi tutmamız gerektiği de ortadadır.

Biz durduğumuz yerin sorumluluğunu da zorunluluğunu da iyi bellemiş bir emek örgütüyüz. Evet, biz emeğimizin ve ekmeğimizin derdindeyiz. Biz, alın terimizin hakkını ve hizmetimizin ederini istiyoruz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN