Siirt'te Mevlid-i Nebi konferansı

Siirt'in Şirvan ilçesinde'Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası' etkinlikleri kapsamında 'Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası' konulu konferans düzenlendi.

Siirt’in Şirvan İlçe Müftülüğü "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında Şirvan Anadolu İmam-Hatip Lisesi  Konferans Salonu’nda “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konulu konferans düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Selamlama konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Cumali Bütün , "Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yılki, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası temasını 'Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası' olarak belirledi." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Siirt il Müftüsü Şakir Pinal, “Peygamberimiz ve Şahsiyet inşası” konulu konferansı verdi.

Müftü Pinal konuşmasında;  "Bugün, Peygamberimiz ve şahsiyet inşası konusunu tüm yönleriyle ele almaya her zamankinden daha çok muhtacız. Peygamber Efendimiz (sas) alemlere rahmet olarak gönderildi. Onun hayatında bizler için güzel örnekler vardır. O’nun ahlakıyla ahlaklanmalıyız. O’nu kendimize rehber edinelim. O’nun getirdiği değerler kıyamete kadar devam edecektir. Bugün bütün Dünya O’nun ahlakına muhtaçdır. Cenab-ı Mevla dinimizi, inancımızı, Peygamber Efendimizi ve O’nun güzel ahlakını anlamayı, O’nun kutlu yolunda mücadele etmeyi ve O’nu en güzel şekilde temsil etmeyi bizlere nasip eylesin." ifadelerini kaydetti.

Programa Şirvan Kaymakamı Ali Ahmet Altıntaş, Belediye Başkan Vekili Cemal Sivuk, kurum Amirleri , Din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Siirt'te Mevlid-i Nebi konferansı

Bakmadan Geçme