Siirt'te milyon dolarların harcandığı tesis çürümeye mi bırakıldı?

Siirt'te milyon dolarların harcandığı tesis kaderine mi terk edildi? Siirt'te 102 milyon dolarlık yatırımla kurulan ve geçici olarak üretime ara verildiği belirtilen Türkiye'nin ilk cevherden çinko izabe tesisi aylardır kapalı durumda.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Lineer Metal AŞ tarafından Siirt Organize Sanayi Bölgesi'nde inşa edilen Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi, Türkiye'nin ilk çinko metal külçelerini üretmeyi ve ülke ihtiyacının yüzde 40'ını karşılamayı amaçlıyordu. Ancak, bu hedeflere ulaşmak yerine, tesisin üretimi durdu ve kapısına kilit vuruldu.

Siirt'teki fabrikada 500, Hakkâri’deki madenlerden Siirt'e kadar uzanan tedarik zincirinde ise 2 bin 500 olmak üzere toplam 3 bin kişiye iş imkânı sağlanması planlanıyordu. Ancak enerji maliyetleri nedeniyle üretime ara verilen tesis, ardından tamamen kapatıldı.

Siirtli vatandaşların büyük beklentilerle beklediği ve büyük bir istihdam alanı oluşturması beklenen tesisin uzun süredir kapalı olması, Siirtli bürokratlar ve siyasetçilerin bu konudaki duyarlılıklarını sorgulatıyor.

Bizler, vatandaşın sesi olarak, milyon dolarlar harcanarak yapılan bu tesisin çürümeye terk edilmesi yerine, vatandaşın hizmetine sunulması için Siirtli iş insanlarına, siyasetçilere ve bürokratlara çağrıda bulunuyoruz: Milyon dolarların harcandığı bu tesis çürümeye terk edilmesin!

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Yetkin gözcü | 26 Temmuz 2024 21:23

    Yazıklar olsun tüm ...........mm buna sebep olanlara sahip cikmayanlara

BUNLARA DA BAKIN