• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt'te Narlıyurt Köyü Kaya Düşmesi Tehlikesine Karşı Koruma Altına Alındı

Siirt'te Narlıyurt Köyü Kaya Düşmesi Tehlikesine Karşı Koruma Altına Alındı

Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Narlıyurt Köyü, uzun süredir kaya düşmesi ve kütle hareketleri tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Bu riskleri önlemek amacıyla, köyde çelik perde ve palyeleme çalışmaları tamamlandı. 

AFAD Siirt İl Müdürü Cahit Akkoyun, bölgede incelemelerde bulunarak projenin son durumuyla ilgili yerinde bilgi aldı.

Köylüler Yetkililere Başvurmuştu

Narlıyurt Köyü’nde daha önce meydana gelen kaya düşmeleri, köy halkını tedirgin ediyordu.  Tehlikenin artmasıyla birlikte köylüler, yetkililere başvurarak durumun çözülmesini talep etti. 

Siirt'te Narlıyurt Köyü Kaya Düşmesi Tehlikesine Karşı Koruma Altına Alındı

Başvuruların ardından AFAD ekipleri bölgeye yönlendirilerek zemin etütleri ve risk değerlendirmeleri yapıldı.İncelemeler sonucunda, köyün korunması için çelik perde ve palyeleme (kademeli toprak setleri) çalışmalarına karar verildi.

Yapımı tamamlanan çelik perde, kayaların köy yerleşimine ulaşmasını engellemek için kritik noktalara yerleştirildi. Ayrıca, yamaçlarda gerçekleştirilen palyeleme çalışmalarıyla toprak ve kaya hareketleri kontrol altına alındı. Projenin hayata geçirilmesiyle köy halkının can ve mal güvenliği sağlanmış oldu.

Siirt'te Narlıyurt Köyü Kaya Düşmesi Tehlikesine Karşı Koruma Altına Alındı

AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun, tamamlanan çalışmaları yerinde inceleyerek teknik ekiplerden bilgi aldı. 
Akkoyun, doğal afetlere karşı alınan önlemlerin önemine vurgu yaparak, köydeki risklerin büyük oranda ortadan kalktığını belirtti.
 

Bakmadan Geçme