• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt'te Nesli Tükenme Tehlikesi Altındaki Fırat Kaplumbağası Doğal Yaşamında Görüntülendi!

Siirt'te Nesli Tükenme Tehlikesi Altındaki Fırat Kaplumbağası Doğal Yaşamında Görüntülendi!

Siirt'te nadir görülen Fırat kaplumbağası doğal yaşam alanında görüntülendi. Nesli tükenme tehlikesi altındaki bu tür, doğa koruma ekiplerinin dikkatini çekti.

Siirt'te, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) kriterlerine göre nesli tükenme tehlikesi altında bulunan Fırat kaplumbağası (Rafetus euphraticus) doğal yaşam alanında görüntülendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 14. Bölge Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, biyolojik çeşitliliğin korunması amacıyla yürüttükleri çalışmalar kapsamında, Siirt merkez şefliği ekiplerinin Fırat kaplumbağasını yüzerken görüntülediğini belirtti. Türkiye'deki 5 tatlı su kaplumbağasından biri olan bu nadir türün korunmasına yönelik çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 14. Bölge Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;

Bölge Müdürlüğümüze bağlı Siirt İl Şube Müdürlüğü Biyolojik Çeşitliliğimizi Koruyoruz ve Onları Yaşam Alanında Ziyaret Ediyoruz.

Rafetus euphraticus (Fırat Kaplumbağası) ????

Siirt Merkez Şefliğimizce Ülkemizde yaşayan 5 tatlı su kaplumbağasından biri olan Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği ( IUCN ) kriterlerine göre nesli tükenme tehlikesi altında olan sürüngen türümüzü doğal yaşam alanında yazın bunaltıcı sıcaklarında yüzerken görüntüledik.

Siirt'te Nesli Tükenme Tehlikesi Altındaki Fırat Kaplumbağası Doğal Yaşamında Görüntülendi!

Bakmadan Geçme