Siirt'te Nevruz Kutlandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te Nevruz alanını dolduran binler ile kutlama yapıldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Barış mahallesinde yer alan Nevruz alanına giden halk nevruzu kutladı.

Açılış konuşmasını yapan Hakların Demokratik Partisi (HDP) Siirt İl Eşbaşkanı Yusuf Batur, HDP'nin halkın yanında olduğunu belirti.

Daha sonra Nevruz ateşi, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Siirt İl Eşbaşkanı Belkiza Beştaş Epözdemir tarafından yakıldı.

Ardından kutlamada konuşan HDP Siirt Milletvekilli Sıddık Taş, son yıllarda Kürt halkı üzerinde hukuksuzluk halinin sürdürüldüğünü hatırlatarak, iktidarın HDP'li belediyelere kayyım atadığını, milletvekillerin vekilliklerinin düşürdüğünü ve şu an ise HDP'nin kapatılmasının amaçlandığını söyledi. Taş, "Biz iktidara cevap vermiyoruz, iktidar meydanlara baksın, halk cevaplarını zaten verdi" dedi.

Kürt halkının Nevruz'unu kutlayarak konuşmasına başlayan HDP Grup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, "Kazanacağız, kimse halkla uğraşamaz. Bugün iktidar çok korkuyor, çünkü zaman ilerledikçe oyları eriyor ve gideceklerini biliyor" ifadelerini kullandı.

Belediyelere yönelik kayyum saldırısı ile halkın iradesinin teslim alınamayacağını söyleyen Beştaş, kayyumu tanımadıklarını vurguladı. Kayyum atanan belediyelerin başkanlarının hapse konulduğunu dile getiren Beştaş, "Amaç halkın iradesini unutturmak ama bilmiyorlar ki kimse iradesini unutmaz" dedi.

Beştaş'ın konuşmasının ardından sahneye Barış Anneleri çağrıldı. Barış Anneleri, barış güvercinlerini uçurmasından sonra sahne alan Koma Hivron'un şarkılarıyla çekilen halaylar eşliğinde Nevruz programı sona erdi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN