- Haberler
- Siirt Haber
- Siirt'te Öğrenci, Veli ve Öğretmenlerden Ramazan Dayanışması
Siirt'te Öğrenci, Veli ve Öğretmenlerden Ramazan Dayanışması
Siirt'te Fevzi Çakmak İlkokulu öğrencileri, velileri ve öğretmenleri, Ramazan ayının manevi ruhunu yaşatmak ve ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla bir araya gelerek gıda kolileri hazırladı.
Okul Müdürü Cemil Baykan, Ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğuna vurgu yaparak, “Öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte anlamlı bir çalışmaya imza attık. Amacımız, çevremizdeki yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak. Bu sayede öğrencilerimiz de yardımlaşma bilinci kazanıyor. İlk etapta 60 aileye ulaşmayı hedeflemiştik, ancak yapılan katkılar sayesinde bu sayı 200’e yaklaştı. Kolilerimizde bir ailenin temel gıda ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler yer alıyor. Umarım bu tür etkinlikler gelenek haline gelir ve diğer okullara da örnek olur” dedi.
Etkinliğe katılan 3'üncü sınıf öğrencisi Necat Özer (9), “Arkadaşlarımızla birlikte kolileri hazırladık ve içerisine temel gıda malzemeleri yerleştirdik. Bu çalışma, dayanışma duygumuzu güçlendirdi” ifadelerini kullandı.
4'üncü sınıf öğrencisi Zeynep Sarya Özdemir (10) ise, “Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi aileler için bir ay boyunca yetecek gıda kolileri hazırladık. Onlara destek olabilmek bizi çok mutlu etti” dedi.
Hazırlanan yardım kolileri, belirlenen ailelere ulaştırılarak Ramazan ayının bereketi ihtiyaç sahipleriyle paylaşıldı.
Bakmadan Geçme





