Siirt'te Öğretmen Öğrencisinin Hayatını Kurtardı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Barış Mahallesi'nde bulunan Said Nursi Ortaokulu’nda 8’inci sınıf öğrencisi olan 13 yaşındaki Mustafa Pesen, okul bahçesinde oynadığı sırada dengesini kaybederek düştü.

Düşmenin etkisiyle boğazı diline kaçan 13 yaşındaki Pesen'e, okul bahçesinde nöbetçi olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ekrem Özdemir, müdahalede bulundu.

Fenalaşan öğrenciye zamanında müdahale eden Özdemir, Pesen’in boğazına kaçan dilini eli ile çıkarıp, öğrencisinin nefes almasını sağlayarak hayata tutundurdu.

Pesen, daha sonra yapılan ilk müdahale sonrasında okul bahçesine getirilen hafif ticari araç ile Siirt Eğitim ve Araçtırma hastanesine kaldırıldı.

Pesen'in durumunun iyi olduğu belirtildi.

Pesen'i hayata tutunmasında yardımcı olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ekrem Özdemir, "Öğrencimizin çırpınışlarını görünce nefes almakta zorluk çektiğini görünce dilinin boğazına kaçtığını anladım. Çünkü bize kursta o anlamda eğitim verilmişti. Çok zor şartlardı. O an tedirginlik ve korku vardı." açıklamasında bulundu.

"Ağzını açmaya çalıştığımda inanılmaz bir kasılma olmuştu." diyen Özdemir konuşmasına şu şekilde devam etti:

Doktor beyin söylediği, parmağımı koparabilirdi. Ama ne olursa olsun bir öğrencimizin canıydı. Parmaklarım yaralandı fakat şeyi göze aldım ve ağzını açıp dilini çıkarmayı başardım.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN