Siirt'te Öğretmenlerin Aşılama Oranı Belli Oldu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip il genelinde görev yapan öğretmenlerin yüzde 85'şinin covid aşılarını yaptırdıklarını duyurdu.

Bu rakamın Türkiye de ki öğretmenlerin aşı ortalamasıne denk geldiğini ve bunun memnuniyet verici olduğunu belirten Edip bu rakamı yüzde 95 lerin üstüne çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

İl genelinde 89 bine yakın öğrencinin ilk ve orta öğretimde öğrenim gördüğünü belirten Edip “Bu öğrencilerimize eğitim vermek üzere 5800 civarında öğretmenimiz var. Yeni eğitim ve öğretim yılının başladığı bu günlerde pandemiye ilişkin bütün kuralları titizlikle aldık. Öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimiz bu önlemlere sahip çıktılar. Öğretmenlerimizin yüzde 85 i aşılarını oldular.

Aşılarını yaptırmayan öğretmenlerle diğer personelden mutlak surette haftada iki kez PCR testi isteyeceklerini belirten Edip öğrenci velilerinin okul bahçelerinden içeriye alınmayacaklarını belirterek bu konuda anlayış beklediklerini söyledi.

Edip her hangi bir nedenle okul girme zorunluluğu bulunan velilerden de aşı kartı veya PCR testini isteyeceklerini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN