Siirt'te Oyun Salonları ve İnternet Kafeler Açılmayı Bekliyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te internet kafeler ne zaman açılacak sorusuyla birlikte merak edilenler bulunuyor. İnternet cafe, oyun salonları, Playstation cafe gibi mekanlar hala açılamıyor ve işletmeciler ne zaman açılacak diye beklemeye devam ediyor.

Oyunseverlerin merakla beklediği PlayStation ve oyun salonları ne zaman açılacak diye düşünenler bir süre daha beklemek zorunda kalacak. Yapılan son açıklamada "iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans ve oyun amacıyla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere" 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00'a kadar hizmet vermeye başladı.

Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Korona virüs (Kovid-19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine Korona virüs tedbirleri konulu art arda genelge gönderildi.

Siirt'te hizmet veren Game Power Center yetkilisi Özbek Erdoğan, koronavirüse karşı bütün önlemleri aldıklarını belirterek açılmaya hazır olduklarını belirtti.

Oyun salonuna maskesiz kimseyi almayacaklarını ifade eden Erdoğan, "Salonumuza girişte hiç kimseyi eldiven ve maske takmadan almayacağız. Bilgisayar masalarının aralarına sosyal mesafe kurallarına uygun şeffaf pleksi takarak salgına karşı bütün önlemleri aldık. Oyun salonlarının açılmasını bekliyoruz. Artık hizmet vermeye hazırız. Yetkililerden bu konuda açıklama bekliyoruz. Çayhaneler, kafe ve lokantalar hastalığın bulaşma riski biz internet cafe ve Playstationdan daha fazla olması ve hiçbir tedbirlerinin olmaması biz internet cafeciler ve Playstationcıların kafalarında soru işareti bıraktı." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN