Siirt'te Proje Kapsamında 85 Üreticiye Malzeme Dağıtıldı

Siirt'te 3 milyon 880 bin lira tutarındaki proje ile 85 dekar kapama bağ alanı kurulacak.

Siirt Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ve GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen "Damla Sulama Sistemli Yüksek Telli Bağ Projesi" kapsamında, Siirt'teki bağcılığı geliştirme ve üretim alanlarını artırma amacıyla önemli bir adım atıldı. Projenin ilk etabında, Merkez ilçede 30 üreticiye yüzde 70 hibe desteği ile damla sulama ekipmanları ve yüksek telli bağ malzemeleri dağıtıldı. İl genelinde uygulanacak olan ve toplam 3 milyon 880 bin TL değerindeki proje ile 85 dekar kapama bağ alanı oluşturulacak.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, dağıtım programında yaptığı konuşmada, son yıllarda Siirt'te bağcılığın gelişmesine yönelik projelerin toplam tutarının 15 milyon TL'ye ulaştığını belirtti. Demirhan, tersine göçün en fazla yaşandığı iller arasında yer alan Siirt'te, tarımsal projeler sayesinde bağcılığa olan ilginin arttığını ve üreticilerin refah düzeyinin yükseldiğini vurguladı. Ayrıca, Siirt'in üzüm üretiminde Türkiye genelinde 28. sırada olduğunu ve uygulanan projelerle kısa zamanda ilk 20'ye gireceğini ifade etti.

Proje Kapsamında Dağıtılan Malzemeler Program kapsamında üreticilere 4.250 yüksek telli bağ direği, 340 toprak çıpası, 7 ton 905 kilo gergi teli, 20 gübreleme tankı, 8 bin metre damlama sulama borusu, 1.000 metre ana kangal borusu, 20 disk filtre ve 20 takım vana desteği sağlandı. İl Tarım ve Orman Müdürü Demirhan, bu projenin Siirt'te bağcılığın gelişmesine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Malzeme dağıtımı, tarımsal verimliliği artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Bakmadan Geçme