• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt'te Şehir İçi Dolmuş Ücretlerine Yüzde 40 Zam Yapıldı: Yeni Fiyatlar Açıklandı

Siirt'te Şehir İçi Dolmuş Ücretlerine Yüzde 40 Zam Yapıldı: Yeni Fiyatlar Açıklandı

Siirt'te şehir içi dolmuş ücretlerine zam yapıldı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın kararıyla hem şehir içi hem de üniversite güzergahlarındaki ulaşım ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapıldı. İşte belirlenen yeni servis ücreti fiyatları...

Siirt'te artan maliyetler nedeniyle şehir içi dolmuş ücretlerine zam yapıldı. Karar, Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından alındı. Yeni tarife ile birlikte hem şehir içi hem de üniversite güzergahlarındaki ücretlerde belirgin artışlar yaşandı.

Yeni Ücretler

Şehir içi tam yolcu ücreti 10 TL'den 14 TL'ye yükseltilirken, öğrenci ücreti ise 7,50 TL'den 10 TL'ye çıkarıldı. Üniversite güzergahında ise tam yolcu ücreti 11 TL'den 15 TL'ye, öğrenci ücreti 8 TL'den 12 TL'ye yükseldi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan Açıklama

Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odası, yapılan zamların zorunlu olduğunu belirterek, artan maliyetlerin dolmuş sahiplerini zor durumda bıraktığını ifade etti. Yapılan görüşmeler sonucunda belirlenen yeni fiyatlar, oda yönetim kurulu tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi.

Bu yeni tarife, şehir içi ulaşımı kullanan vatandaşlar için önemli bir değişiklik anlamına geliyor. Hem öğrenci hem de tam yolcular için zamlanan fiyatlar, ulaşım bütçelerini etkileyecek.

İşte Yapılan Zamdan Önceki Fiyatlar ve Zamlı Yeni Fiyatlar

Güzergah Ücreti Eski Yeni
Şehir İçi TAM 10.00₺ 14.00₺
Şehir İçi ÖĞRENCİ 7.50₺ 10.00₺
Güzergah Ücreti Eski Yeni
Üniversite TAM 11.00₺ 15.00₺
Üniversite ÖĞRENCİ 8.00₺ 12.00₺

Siirt'te Şehir İçi Dolmuş Ücretlerine Yüzde 40 Zam Yapıldı: Yeni Fiyatlar Açıklandı

Yorumlar 5
Kemal 05 Eylül 2024 12:42

Kimse mecbul kalmadıkça minibüslere binmesin iki adımlık yerde o kadar pahalı olurmu büyük şehirlerde o kadar pahalı değildir.

Ahmet ülkü 05 Eylül 2024 10:44

Urfa'da bir yıldır,tam bilet 14 TL, siz bir yıl urfayi geride takip ediyorsunuz. Fiyat güncelleme, zamanında, yapmanız lazım. Biz alıştik zamlara.

Siirtli 05 Eylül 2024 09:43

Sayın Siirt Valisi derhal bu konuya el atması gerek, Esnaf Sanatkar odası başkanı kadar gereksiz bir kurum görmedim, Siirt gibi küçük bir şehirde şehir içi 14,00-TL ne demek, Esnaf Sanatkar Odası Başkanı derhal istifa etsin, Zaten gereksiz ve beş kuruşa yaramayan biri. Emeği geçen herkesin Allah belasını versin.

Halk 04 Eylül 2024 22:22

Zam yapmasını biliyorlar da klima açmasını bilmiyorlar mı

Garip 04 Eylül 2024 21:49

Benzine zam gelmez servise, otobüs biletlerine zam gelir. Bu fırsatçılık mı? Baktınız okullar açılıyor fırsat bu fırsat hemen zam yapalım. Yav arkadaşlar sizin hiç mi vicdanınız sizlamiyor. Tamam zam yap ama kimi öğrenciler bu parayı veremiyor. Siirt metropol şehir mi ki zam yapıyorsunuz? Yazıklar olsun size! Bu arada her yerde Kent Lokantası 50 ile 75 arası yemek satarken Siirt'te neden 100 lira

Bakmadan Geçme