• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt'te Tayfi Üzüm Hasadı Başladı: Tarımda Büyük Atılım, Üzüm Üretimiyle Ülke Genelinde İlk 20 Hedefi

Siirt'te Tayfi Üzüm Hasadı Başladı: Tarımda Büyük Atılım, Üzüm Üretimiyle Ülke Genelinde İlk 20 Hedefi

Siirt'te yıllık yaklaşık 15 bin ton üzüm üretimi yapılırken, tayfi üzümünün hasadı Şirvan ilçesinin Pirinçli köyünde düzenlenen etkinlikle başladı. Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, etkinlikte yaptığı konuşmada, Siirt'in tarım ve bağcılık alanındaki potansiyelinin altını çizdi.

Vali Kızılkaya, Siirt'in tarımsal kalkınmada büyük bir ivme kazandığını vurgulayarak, üzüm üretiminde Türkiye genelinde ilk 20'ye girme hedefiyle çalıştıklarını belirtti. TÜİK 2023 verilerine göre Siirt'te 22 bin 355 dekar alanda 14 bin 895 ton üzüm üretildiğini ve bu üretim miktarıyla Türkiye'de 28. sırada yer aldıklarını ifade etti. Kızılkaya, “Bu üretimin yaklaşık 13 bin tonu sofralık üzüm olarak değerlendiriliyor” dedi.

Bağcılığın gelişmesi için projelerin hayata geçirildiğini söyleyen Kızılkaya, 2023 yılında 85 dekar alanda 4 milyon 166 bin lira tutarındaki projelerin yürütüldüğünü ve son 6 yılda bağcılığa yapılan toplam yatırımın 14 milyon lirayı aştığını dile getirdi.

AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül de bölgedeki tarım ve hayvancılığın geliştiğine dikkat çekti. Gül, bağcılıkla ilgili olumlu gelişmelerin yaşandığını belirterek, çiftçilere verilen desteklerin önemine değindi.

Hasat etkinliği sonrası Vali Kızılkaya, Pirinçli Köyü Üreten Eller Kadın Kooperatifi bünyesindeki Salamura Yaprak Tesisi'ni ziyaret ederek, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan'dan tesis hakkında bilgi aldı.

Bakmadan Geçme