Siirt'te Tecavüz Zanlısı Musa Orhan'nın Serbest Bırakılmasına Tepki Yağdı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da failin tutuklanması gerektiğine ilişkin itirazda bulunduğu öğrenildi.

Siirt Barosu Başkanı Nizam Dilek, mahkemenin neye göre karar verdiğini bilmediklerini belirterek, Uzman Çavuş Musa Orhan’ın 7 gün içinde tahliyesine itiraz edeceklerini söyledi.

Siirt Barosu: Tahliye kararına itiraz edeceğiz

Orhan’ın tekrar tutuklanması gerektiğini söyleyen Dilek, şunları vurguladı:

“İntihara teşebbüs soruşturması Batman’da devam etmektedir. Siirt’teki mahkeme tutuklamanın tedbir niteliğinde olması gerekçesiyle tahliyesine karar vermiş. Süreci takip ediyoruz. Karara itiraz ve tekrar tutuklama talebinde bulunacağız. Mahkemenin neye göre karar verdiğini bilemiyoruz. Hukuki anlamda ne yapmamız gerekiyorsa yapıyoruz. Umarız bu karar tekrar değerlendirilir ve Musa Orhan tutuklanır.”

Tahliye kararıyla ilgili ANKA Haber ajansına konuşan İpek Er ailesinin avukatı İlyas Tarım, tahliye kararını ‘yaralayıcı ve utanç verici’ diye değerlendirerek,  Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tahliye kararına itiraz ettiğini açıkladı. Tarım, avukatlar olarak tahliyeye kendilerinin de Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde itirazlarını sunacaklarını vurgulayarak, Batman’da da Orhan hakkında başka bir suç duyurusunda bulunduklarını hatırlattı. Tarım, bu dosyada da Orhan’ın tutukluğunu isteyeceklerini kaydederek, “İntihara sürükleyerek, ölüme sebep olma suçlamasıyla suç duyurusunda bulunmuştuk. O dosyada da tutuklama talebimiz olacak” dedi.  

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Av. Mehmet Emin Ekmen de sosyal medya hesabı üzerinde açıklama yaparak Musa Orhan'nın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Ekmen sosyal medya hesabından şu açıklamalara yer verdi:

Tahliye kararını Siirt il başkanımız @UmutDayanan ile inceledik. 7 sayfalık karar ile, heyet rızai bir ilişki olduğu kabulüne varmış. Heyet her konuyu tartışmış ancak Musa Orhan’ın alkol alıp alkol içirmesini ve ilişkideki zor emarelerine dair adli tıp raporunu tartışmamış.

Musa Orhan, evlilik vaadi ile İpek’i aldatmakla kalmamış, evinde misafir ettiği gece alkol alarak ve içirerek iradesini fesada uğratmıştır. Adli Tıp, hiç bir rızai ilişkide olmayacak zorlama izlerini tespit etmiştir. Karar vicdana hukuka ve kanuna aykırıdır.

Musa Orhan hakkında verilen bu tahliye kararı kesindir, yeni bir inceleme asıl mahkemece dosya üzerinden veya ilk duruşmada yapılabilecektir. Siirt Barosu avukatları başta olmak üzere vicdanlı avukatlarla birlikte süreci takip etmeye devam edeceğiz.

https://twitter.com/emin_ekmen/status/1298522717197672448?s=20

HDP Siirt Milletvekilleri Merak Danış Beştaş ve Sıddık Taş'ta sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirenler arasında yer aldı.

Beştaş, "İçişleri Bakanı’nın konuşmasındaki örtülü korumadan sonra tahliye kararı geldi. Tecavüzcü yine elini kolunu sallayarak sokakta. Adalet iki avukatı ölüme gidişini görmüyor ama tecavüzcüyü görüyor. Adalet mi dediniz?" dedi."

Öte yandan twitter üzerinden sosyal medya kullanıcıları Musa Orhan'ın serbest bırakılmasına ilişkin sert tepkiler gösterdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN