Siirt'te üzüm bağında bulduğu 'gök taşını' 12 milyon TL'ye satışa çıkardı

Türkiye'de 2 Eylül akşam saatlerinde Doğu ve Güneydoğu'da birçok ilde gözlemlenen göktaşı düşmesi gökyüzünü birkaç saniyeliğine aydınlattı. Siirt'te yaşayan Aşık Macit (35) üzüm bağında bulduğu siyah taşı, 'gök taşı' olduğunu iddia ederek satışa çıkardı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Bazı bölgelerde gökyüzü bir anda ışık huzmesi ile aydınlandı. Birçok kişinin gök taşı düşmesi ve şimşek çakması olarak da değerlendirdiği doğa olayı, sosyal medyada görüntülerin yer almasıyla gündeme oturdu. Birçok ilin semalılarında görülen doğa olayı güvenlik ve cep telefonu kameralarıyla görüntülendi.

Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Tosunbağı köyünde yaşayan Aşık Macit (35),  görülen doğa olayı sonrası üzüm hasadı yapmak için gittiği bağda yaklaşık 3 kilogram ağırlığında gök taşı bulduğunu iddia etti.

Doğa alayının gerçekleştiği günün ertesi sabahında üzüm toplamak için ailesi ile üzüm bağına gittiklerini belirten, Macit “Sabah üzüm bağımıza geldiğimiz sırada yerde bir taş gördüm. O taşı aldım elime bir kenara bırakıp atacaktım. Taşı elime aldığım sırada diğer taşlardan farklıydı. O geceki göktaşının düştüğü aklıma geldi ve o taşı aldım eve götürdüm.” Dedi.

Tüm Türkiye’nin gündemine konu olan gök taşı düşmesine kendilerinin de şahit olduğunu söyleyen Macit, "Balkonda oturuyorduk, aniden bir ışık yansıması geldi, neyin ne olduğunu tam olarak algılamayadık. Aradan 20 dakika geçtikten sonra internette baktığım sırada göktaşının düştüğünü öğrendim.”Açıklamasında bulundu

Siirt'te üzüm bağında bulduğu 'gök taşını' 12 milyon TL'ye satışa çıkardı

“Taş, mıknatıs tutuyor

Gök taşı olduğunu iddia ettiği taşı bahçeden atmak için yerden aldığını söyleyen Macit, "Sabah üzüm bağımıza geldiğimiz sırada yerde bir taş gördüm. O taşı aldım elime bir kenara bırakıp atacaktım. Taşı elime aldığım sırada diğer taşlardan farklıydı.  O geceki göktaşının düştüğü aklıma geldi ve o taşı aldım eve götürdüm. İnternetten araştırmaya başladım göktaşı özellikleri nelerdir diye. Evde bir bulunan mıknatısı elime alıp taşlara yaklaştırdığımda taşların mıknatısı tuttuğunu gördüm.” İfadelerini kullandı

Siirt'te üzüm bağında bulduğu 'gök taşını' 12 milyon TL'ye satışa çıkardı

12 Milyon Türk Lirasına Satmayı Düşünüyorum”

Bulduğu taşların incelenip araştırılmasını isteyen Macit, yapılan araştırmalar sonucunda bulduğu taşın gök taşı olduğu kesinleşirse, taşı 12 milyon Türk Lirasına satacağını açıkladı.

Bulduğu taşların ağırlığının 3 kilogram olduğunu ifade eden Macit sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Göktaşlarının özelliklerinin bire bir aynısı. Bunların incelenmesini istiyorum birde satmayı düşünüyorum.  Eğer bunları inceledikten sonra göktaşı olduğu tespit edilirse satmayı düşünüyorum. Elimde gördüğünüz kilo ağırlığı 3 kilo geliyor hemen hemen bunun satışı içinde 12 Milyon Türk Lirasına satmayı düşünüyorum.”
 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Erol | 22 Eylül 2023 13:05

    12 milyona Mars'a gidip daha pahalı taş getiririm :D

BUNLARA DA BAKIN