Siirt'te yayla muzu tezgahlarda yerini aldı! Fiyatı cep yakıyor

Siirt'te, yayla muzu olarak bilinen ışkın cep yakıyor Siirt'in Şirvan ilçesinde yüksek rakımlı dağlarda karların erimesiyle ortaya çıkan ve bölgede yerli muz olarak adlandırılan ışkın kilosu 100 liradan satılıyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt'in Şirvan ilçesinde yüksek rakımlı dağlarda karların erimesiyle ortaya çıkan ve bölgede yerli muz olarak adlandırılan ışkın kilosu 100 liradan satılıyor.

Şirvan ilçesinde yüksek rakımlı bölgelerde yetişen ve ilkbaharla birlikte dağlarda toplanan ışkın, kilogramı 100 lira olmasına rağmen rağbet görüyor. Her yıl ilkbahar aylarında dağlarda toplanan ışkını köylüler alarak şehir merkezinde el arabasında sattığını belirten Muhammet Yıldız, bu yıl ışkının az olması ve piyasaya yeni yeni çıkması nedeniyle kilogramının 100 liradan satıldığını söyledi. Işkın bitkisinin tansiyon, şeker ve kalp gibi hastalıklara iyi geldiği için vatandaşlar tarafından tercih edildiğini kaydeden

Yıldız, "İlkbahar ile birlikte dağlardaki karlar eriyince ışkın ortaya çıktı. Şirvan tarafından geliyor bunlar. Şuan kilosu 100 liradan başlıyor. Şeker ve tansiyona birebirdir. Doğal bir ürünümüzdür" dedi.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Yetkin gözcü | 23 Nisan 2024 21:24

    Arkadas Kolombiya dan gelen muzun fiyati bile bunun yari fiyati ! nerede bu devlet nerede zabıta hemde ne fatura var nede vergi yazıklar olsun fahiş fiyat a satış yapanlara yok mu memleketin valisi belediye başkanı vs vs

BUNLARA DA BAKIN