Siirt'te Yaz Kur'an Kursları Büyük Bir Heyecanla Başladı

Siirt'te çocukların Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği 2024 yılı yaz Kur'an kursları, 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü itibarıyla büyük bir coşkuyla başladı. 

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, yaz Kur’an kurslarının 1 Temmuz itibarıyla başladığını ve yaz Kur’an kurslarına tüm çocukları beklediklerini belirtti.

“Çocuklarımız Rabbimizin Kıymetli Emanetidir”

Kur’an’ın rahmet yüklü mesajlarını çocuklara aktarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten İl Müftüsü Pinal, “Hayırlı nesiller yetiştirmemize katkı sağlayacak, gözümüzün nuru evlatlarımızı Kur’an’la ve Hz. Muhammed’in (sas) örnek hayatıyla buluşturacak bir zaman dilimi daha başladı. Yavrularımız, Yüce Rabbimizi daha iyi tanıyacaklar. İmanı ve İslam’ı tertemiz kalplerine nakşedecekler. Kur’an’ın istediği, Peygamberimizin de yaşayarak gösterdiği doğruluk ve dürüstlüğü, şefkat ve merhameti, sevgi ve saygıyı, hak ve adaleti, paylaşma ve yardımlaşmayı, kardeşlik ve muhabbeti, ahlaki erdemleri ve değerleri daha derinden kavrayacaklar. Okumanın değerini, ilmin önemini hissedecekler.” dedi.

Siirt'te Yaz Kur'an Kursları Büyük Bir Heyecanla Başladı

 “Tüm Yavrularımızı Kurslarımıza Bekliyoruz”

Yaz Kur’an kurslarının bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini belirten Müftü Pinal, “Sevgili yavrularımızı kendini ve Rabbini bilen, sorumluluklarının farkında olan, milletine ve insanlığa faydalı nesiller olarak yetiştirmek her anne babanın evladına karşı en önemli vazifesidir. Anne babaların çocuklarının kurslara katılmasını teşvik etmesi son derece önemlidir. Yavrularımızı Kur’an’ın aydınlığından mahrum bırakmayalım. Kendimiz de çocuklarımıza örnek olacak şekilde Kur’an’ı okumak, anlamak, düşünüp ibret almak ve hayatımıza rehber kılmak için gayret gösterelim.

Kur’an kurslarımızda kayıt işlemleri 8 Temmuz’a kadar sürecek. Bu yıl ‘Elif, Be, Te, Se, Cim Başlıyor Kur’an Sevincim’ temasıyla açılan kurslarımıza tüm yavrularımızı bekliyoruz.” diye konuştu.

Siirt'te Yaz Kur'an Kursları Büyük Bir Heyecanla Başladı

 Kurslara Kimler Kayıt Olabiliyor?

Yaz Kur'an Kurslarına 4-22 yaş grubu arasındaki çocuk ve gençler kayıt olabilecek. Pazartesi itibarıyla eğitim vermeye başlayan cami ve Kur’an kurslarında kayıt başvuruları 8 Temmuz 2024’e kadar alınmaya devam edecek. Bu yıl yaz Kur'an kurslarımızda eğitimler 16 Ağustos'ta, yatılı yaz Kur'an kurslarımızda birinci dönem 26 Temmuz, ikinci dönem ise 23 Ağustos'ta sona erecek.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN