Siirt'te Yılbaşı Hareketliliği Ama Hareketliliğin Sebebi Yılbaşı Değil!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Yılbaşına yaklaştığımız bugünlerde iş yerlerinde hareketlilik yaşanırken, Siirt esnafı hareketliliğin sebebinin yılbaşı olmadığını, Siirtlilerin birçoğunun doğum tarihinin yılbaşına denk gelmesinden kaynaklandığını belirtti.

Siirtlilerin birçoğu eski zamanlarda doğum tarihine dikkat etmediği için nüfus cüzdanına doğum tarihini 1 Ocak olarak kaydetmesinden dolayı kentte birçok vatandaşın doğum günü yılbaşına denk geliyor. Bundan dolayı, sevdiklerine hediye almak için çarşıyı gezen vatandaş, hareketliliğe neden oldu.

Garden Çiçekçilik işletmecisi Rezan Yıldırım, yılbaşı hareketliliği yaşandığını fakat hareketliliğin sebebinin daha çok vatandaşların doğum günü olduğunu belirtti.

İnsanların daha çok buket, papatya aldığını ve çiçeklerin üstüne doğum günü mesajları yazdırdığını ifade eden Yıldırım, ‘’Esnaf olarak biz de yılbaşı hareketliliği bekledik ama hareketliliğin sebebinin doğum günleri olması bizi de şaşırttı. Birçok esnaf arkadaşla görüştüm, onlarda da aynı durum. Şaşırdık doğrusu.’’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN