• Haberler
  • Siirt Haber
  • Siirt Ticaret Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu'dan Enflasyon Düzeltmesi ile İlgili Açıklama

Siirt Ticaret Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu'dan Enflasyon Düzeltmesi ile İlgili Açıklama

Spot: Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, enflasyon düzeltmesinin yalnızca muhasebe işlemi olarak ele alınması ve vergi sonuçları doğurmaması gerektiğini vurguladı. Kuzu, uygulamanın işletmeleri beklenmedik vergi yükleri ile karşı karşıya bırakabileceğini ifade etti.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, enflasyon düzeltmesinin vergisel sonuç doğurmadan yalnızca muhasebe işlemi olarak ele alınması gerektiğini vurguladı.

''Enflasyon Düzeltmesi Vergi Artışına Neden Oluyor''

Başkan Güven Kuzu, yaptığı açıklamada, enflasyon muhasebesi uygulamasının 2003 yılı sonunda vergi sistemine dâhil edildiğini hatırlatarak, bu uygulamanın enflasyonun azalması nedeniyle yeniden uygulanmadığını belirtti. Ancak geçen yıl, enflasyon muhasebesinin vergisel bir sonuç doğurmadan uygulanmaya başlandığını ifade etti.

Bu yıl ise enflasyon düzeltmesinin vergisel sonuçlar doğurduğuna dikkat çeken Kuzu, enflasyon kaynaklı fiyat artışlarının işletmeleri kâr etmiş gibi gösterdiğini belirtti.

Türkiye’nin enflasyonla mücadelesinde kararlılıkla ilerlediğini ve alınan tedbirlerin enflasyonu düşüş trendine soktuğunu ifade eden Kuzu, yine de “başarıya ulaşıldı” denilmesi için henüz erken olduğunu belirtti.

''Enflasyon Düzeltmesi Ek Vergi Yükü Getirebilir''

Kuzu, enflasyon düzeltmesinin üyelerimizi ek vergi yüküyle karşı karşıya bırakabileceğine dikkat çekerek, “Enflasyon düzeltmesi hesaplamaları sonucunda ortaya çıkacak farklardan dolayı üyelerimize ilave vergi çıkması, vergi adaletini zedeleyici bir durum teşkil edebilir. Ekonominin ve vergi gelirlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak öncelikli hedefimiz olmalı ve enflasyon düzeltmesinin vergisel sonuç doğurmadan yalnızca muhasebe işlemi olarak değerlendirilmesi ve uygulanması gerekmektedir.” dedi.

Bu konuya ilişkin olarak, üyelerimizden gelen talep doğrultusunda üst kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bir yazı ile başvuruda bulunduklarını belirten Kuzu, çözüm arayışlarının sürdüğünü de ifade etti.
 

Bakmadan Geçme